Franta va intra in recesiune in 2013 - Comisia Europeana

Vineri, 03 Mai 2013, ora 19:15
2523 citiri
Franta va intra in recesiune in 2013 - Comisia Europeana

Franta urmeaza sa intre in recesiune, pe masura ce cresterea economica din zona euro incetineste si va fi mai mica decat era de asteptat, potrivit unui raport sumbru al Comisiei Europene.

Previziunile Comisiei arata ca cresterea economica din zona euro se va reduce cu 0,4 la suta, in 2013, fata de previziunea de 0,3 la suta din luna februarie, anunta BBC.

Franta va intra astfel in recesiune, in acest an, cu o crestere negativa de 0,1 la suta si un somaj care va ajunge la 10,9 la suta, in 2014, de la 10,6 la suta, in prezent.

CE a prezis ca deficitul Frantei va creste accentuat, de la 3,9 la suta din PIB, in 2013, la 4,2 la suta, in 2014.

Comisarul european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, a spus, vineri, ca ar fi "rezonabil" sa fie acordati Frantei alti doi ani pentru a indeplini tinta de deficit a Uniunii Europene, de 3 la suta.

Cu toate acestea, un oficial al Ministerului de Finante al Frantei a afirmat ca, in ciuda comentariilor lui Rehn, tara va cauta sa indeplineasca tinta de 3 la suta in anul 2014.

Somajul din zona euro urmeaza sa ajunga la o medie de 12,2 la suta, in anul 2013, de la 11,4 la suta, in 2012. In cazul Greciei si Spaniei, somajul ar urma sa atinga un varf de 27 la suta.

Potrivit lui Rehn, "trebuie facut tot ce trebuie pentru a depasi criza somajului", adaugand insa ca PIB al zonei euro va creste cu 1,2 la suta, in anul 2014.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Franta recesiune, #crestere economica Franta, #somaj zona euro , #recesiune