Ziare.com

Grecia se afunda in recesiune mai mult decat se prevazuse

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 07:42

   

Grecia se afunda in recesiune mai mult decat se prevazuse
Banca Greciei a anuntat ca PIB-ul tarii va cunoaste in 2012 o scadere mai mare decat se estimase anterior.

PIB-ul elen va cunoaste o scadere "in jur de 5%" in 2012, a anuntat marti Banca Greciei in raportul anual referitor la economia tarii. Estimarile anterioare fusesera ceva mai optimiste, deoarece in raportul de politica monetara, publicat in 19 martie, Banca Greciei anuntase o scadere de 4,5% a PIB-ului in 2012, informeaza Liberation.

Este al cincilea an consecutiv de recesiune economica. In 2011, scaderea PIB-ului a fost de 6,9%. In schimb, rata somajului va fi de 19% in 2012, mai ridicata decat in 2011, cand a fost de 17,7%.

In raportul sau, Banca Greciei precizeaza: "Recesiunea va fi mai putin resimtita decat in 2011, cu conditia ca masurile economice negociate cu creditorii tarii, sa fie puse in practica imediat".

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Banca Greciei vorbeste si despre ravagiile crizei asupra sistemului bancar. De la debutul crizei, din 2009, si pana in prezent, depozitele acestora au scazut cu "peste 70 de miliarde, ceea ce reprezinta un sfert din PIB."

In 2012 se doreste refacerea sistemului bancar

Se doreste ca "anul 2012 sa fie un an de referinta pentru restructurarea sistemului bancar din Grecia". In recapitalizarea bancilor se au in vedere cele 50 miliarde de euro, fonduri primite sub forma de imprumuturi de la Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

Banca Greciei a apreciat ca nivelul inflatiei va creste in 2012 cu 1,2%, iar pentru 2013 este previzionata o scadere de 0,5%.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1774 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor