Ziare.com

Invitatii Ziare.com Ionel Blanculescu: Ziua furiei

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 18:46

   

Invitatii Ziare.com Ionel Blanculescu: Ziua furiei
Oameni simpli, angajati, pensionari si multe alte categorii din Grecia, Spania, Italia, Portugalia, insa si din Germania, Belgia, Franta si Polonia protesteaza impotriva austeritatii, intr-o zi simbolic denumita Ziua Furiei.

Cetatenii acestor state protesteaza impotriva nedreptatii la care sunt supusi, de a suporta efectele crizei, a incompetentei si coruptiei claselor politice ce au guvernat respectivele tari, in ultimii cel putin 10 ani.

Sunt, de altfel, singurii care platesc pretul inconstientei si relei credinte a conducatorilor pe care i-au avut, intreaga clasa politica europeana prosperand si ducand-o an de an mai bine, alimentata de bugete nationale si europene din ce in ce mai generoase, direct proportionale cu cresterea indignarii popoarelor conduse.

Sunt mai mult decat oricand convins ca nu aceasta este calea cea buna, a austeritatii revarsate asupra populatiilor, a oamenilor fara aparare, indiferent ca sunt salariati, tineri, copii, mame sau pensionari.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Cu certitudine ca vinovatii vor plati, fiind aruncati din politica europeana, in pofida conturilor grase si a pozitiilor de dumnezei, detinute astazi, ramanand figuri de trista amintire in galeria politicienilor europeni, care au avut marea nesansa sa nu inteleaga in mod corect momentul, revarsand nefericire si tristete asupra popoarelor proprii, prin planuri de austeritate gresite si eronate, devenite " instrumente toxice de nimicire in masa " a celor asupra carora au fost aplicate.

Greva de amploare, miercuri, in Europa. Zborurile vor fi afectate

Probabil ca va mai trece ceva timp pana cand diriguitorii de la Bruxelles, Berlin sau alte capitale europene isi vor da seama de masiva eroare in care se afla, fortand popoare intregi sa le urmeze calea austeritatii, spre saracire, pieire si chiar indobitocire. S-a mai intamplat in istoria omenirii, nu ar fi pentru prima data.

Ceea ce este condamnabil este ca aceasta actiune distructiva se petrece astazi, intr-o Europa dezvoltata, globalizata, in care mari economisti ai vremurilor, cum ar fi Nouriel Roubini sau Joseph Stiglitz sau chiar figuri mai putin cunoscute, ce apartin diferitelor natiuni, in cor declama si reclama injustetea politicilor de austeritate impuse, care in anul 2013 vor conduce la "Furtuna Perfecta".

Probabil anul 2013, maturat si spulberat de aceasta furtuna, devenita perfecta, va reprezenta Anul Furiei si odata cu acesta, pe principiul potrivit caruia " pentru a ne fi mai bine trebuie sa ne fie intai mai rau", va deschide calea unui alt an, 2014, al reintoarcerii la ratiune si echilibru.

Europa are macar speranta acestui an, 2014, care sa readuca normalitatea si sa permita populatiilor sa-si continue viata, intr-un cadru economic eliberat de jugul austeritatii si intrat in epoca relansarii si cresterii economice sanatoase si durabile.

Pana atunci, insa, acest continent va trece prin purgatoriul si infernul in care l-au aruncat puternicii inconstienti ai zilei, anul 2013 urmand sa devina cosmarul comun al populatiei europene, in special din partea sudica a acestei parti a lumii.

Despre ce vrei sa scriem?

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3991 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ziua furiei sau Ziua prostiei

Ce nu inteleg toti "furiosii" astia si ce nu intelege, se pare, nici autorul articolului este ca austeritatea nu se datoreaza politicienilor sau cine stie carei conspiratii europene a bogatilor. Austeritatea e rezultatul direct al consumului excesiv si al umflarii artificiale a creditului de care aceeasi "furiosi" au beneficiat cativa ani in urma.
Peste 60 % din cetatenii EU au luat credite in ultimii 10 ani, pe care si acum se chinuie sa le plateasca. Banii au fost folositi in principal pentru case, vacante si intr-o proportie considerabila pt.produse de lux sau inlocuiri de mobila si aparatura electrica perfect functionala, doar pentru fitza de a avea ceva nou ( exemplul telefoanelor mobile si a laptopurilor schimbate la 6 luni). Acelasi lucru se intampla la nivel de state: investitii umflate si fara rost, un sistem de asigurari sociale gigantic si care tine milioane de oameni in conditia de asistati, deprofesionalizati, subeducati si fara nici o perspectiva.
In sfarsit , banii s-au terminat, creditul asisderea, iar acum toti tipa ca politicianul si bancherul i-au furat. Sa dai vina pe clasa politica pe care o alegi tu insuti la anumite intervale nu dovedeste decat slabiciunea sociala, o slaba educatie si o profunda criza de valori. Sa dai vina pe bancheri sau patronat nu arata decat frustrarile unor surtucari asistati social ridicate la rangul de politica, de catre partidele de extrema stanga.
Desi suna jenant si penibil, solutia ramane doar mai multa munca si economie !

 

Si ce-au rezolvat iesind in strada? Si-au strigat necazurile, neajun

-surile si neimplinirile dupa care s-au intors acasa, la fel de saraci si nemultumiti. Autoritatile se comporta, in continuare, precum autistii: fac ce stiu mai bine, adica nimic...

 

ca bine le mai spui ...

... de-acolo din Bacau!!!

Exact asta se intampla in Romania din 2004 pana in zilele noastre!

PS: va citez ... "Autoritatile se comporta, in continuare, precum autistii: fac ce stiu mai bine, adica nimic... "
"Intrebare intrebatoare" ... cine este primul om in stat ... "autoritatea suprema"????

...

"plagiatorul" sau "dosarul Flota"???

PPS: "ARD"e-o tot asa!

ma asteptam sa-l vad semnand pe Leca...

ca sunt oameni saraci sunt de acord dar niciodata romanii nu au dus-o mai bine ca in ultimii 5-6 ani. Daca vorbim de oamenii care se straduiesc cat de cat. Pensionarii au fost si raman vesnic nemultumiti si au in mare parte dreptate dar sa stai in apartament la bloc sa-l pazesti si sa platesti intretinerea luna de luna nu este o solutie. Multi au avut si varianta sa vanda si sa se mute la tara de unde au venit. Eu asa am facut!

Si-au mai descarcat amarul

Trebuie sa existe si supape de defulare.
Nu cred ca aceste proteste sunt pentru a cere pomeni, ci pentru a sensibiliza politicienii, demnitarii, factorii de decizie intr-o societate. Grecii, spaniolii, italienii mai au, inca, sperante ca ceva se poate face. Speranta romanului a murit de mult, inca din vremea comunismului, si nu s-a putut reface in acesta tranzitie total haotica, incorecta, inechitabila si imorala in care ne chinuim din 1990 incoace.

Pentru Kronstader

Domnule eu nu stiu pe ce lume traiti ,dar ati auzit de "recapitalizarea bancilor ? Cu banii cui se face ea ?Nu cu ai matale ci cu a celor care se vad cu salarii reduse si impozite umflate.Pentruca la jumulirea bancilor se adauga si cea a "alesilor" care stiu sa ia oricat. Eu va cer un singur raspund:Gr unde are FMI,B.M. bani ca sa acopere cu ei intregul mapamond,si inca-i mai ramane ?Pentruca vad ca trebuie desfiintata industria,agricultura,comertul,orice care ptoduce,iar populatia lumii sa lucreze toata la aceste doua institutii.Rusinea mare e ca la aceste hotii se asociaza si miopii care le iau apararea.

Articol de umplutura...

...a la "Scinteia". Ai mai trecut pe la casierie, tov. blanculescu?

 

Punctul de ruptură !

Văd că pe aici se perindă cițiva "moraliști" ce chipurile au ințeles fenomenul economic in care se zbate o bună parte a lumii așazise emancipate. Chipurile NOI suntem vinovați de supraconsum,ceea ce a dus la Criza de azi. Nimic mai neadevărat. Consumul este cheia prosperității unei țări,dar pentru a-și permite asta....trebuie să aibe in contrabalanță o industrie propie dezvoltată,un popor care trebuie să nu aibe decit un ȘOMAJ rezidual și nesemificativ. Dezechilibru mondial al producției sa produs atunci cind o șlehtă de bancheri și afaceriști au convins marile companii occidentale că este mai profitabil să transfere tehnologie și bani in China ,India și alte tări cu abundență de mină de lucru prost plătită.In primii ani a fost Klondikul afaceriștilor. Produceau cu cițiva dolari produse pe care le revindeau in Occident la preț de zeci de ori mai mare. Dar asta a făcut ca occidentalii să rămină fără manufacturi mici și mijlocii care produceau necesaru unei țări dind de lucru propiului popor. Azi ne trezim că societatea cumpără exclusiv produse chinezești,indiene,coreene,taiwaneze.....Dar șomeru nu-și va mai permite in ***ind nici măcar atit. Bugetele țărilor mici și mijlocii sunt subțiate,lumea vrea locuri de muncă,salarii acceptabile și taxe suportabile. Nimic dintre aceste deziderate nu pot fi satisfăcute de guverne cu bugete la pămint.Colapsu incepe să se generalizeze. Ieșirea ....dacă mai poate fi vorba de o ieșire.....e doar un război generalizat,care să reducă masa șomerilor și a consumatorilor. Din peste 7 miliarde....Pămintul nu mai suportă azi mai mult de 3-4 miliarde. Așa că domnilor Postaci....așteptați-vă la zile și mai grele,cind ve-ți alerga după un colț de piine. Era Ceaușescu va fi un ideal pe care ve-ți dori să-l atingeți !
So long ! sau "Salve" ! ,ca pe timpu tinereții noastre .

 

Problema e chiar mai mare si mai complicata.

In afara de ce-ai subliniat tu, necazul sta in insusi principiul societatii de consum, care nu poate functiona decat pe o crestere continua a productiei si implicit a consumului. Ori asta nu se poate la nesfarsit. Pe de o parte datorita epuizarii resurselor, iar pe de alta datorita depasirii puterii de cumparare a individului. Prima inca nu le da dureri de cap, fiindca resursele planetei au fost epuizate abia spre jumatate, dar consumul lor se accelereaza odata cu cresterea productiei. Pentru a doua problema, populatia a fost in permanenta indemnata sa consume peste posibilitati, oferindui-se creditarea. Fireste ca si asta a dus la o crestere a datoriilor peste posibilitatile de plata.
Astfel ajungem la a treia problema. Banii devenind marfa, ei au ajuns sa se multiplice singuri, prin asa-zisele produse bancare si prin speculatii financiare, fara a mai avea in spate nici acoperirea productiei, nici a aurului.
Si asa ajungem la aberatia ca datoriile mondiale depasesc de zece ori pibul mondial. Cati ani ar trebui sa munceasca omenirea pe gratis pentru a le putea plati? Dar asemenea sume cu cat ar creste zilnic, datorita dobanzilor si penalitatilor? Ar putea fi platite vreodata? Si o ultima intrebare: cui?

Majoritatea postacilor nu au nici o treaba

Ei nu traiesc nici in Romania si nici in sudul Europei.
Pentru ei este un fel de divertisment si cel mult un motiv de compatimire dintr-o pozitie superioara.

Hai ca se poate

Hai si la noi un pic. Le'a trecut frica occidentalilor.poate ne'o trece si noua.

 

SĂ FACEM TOT ce este necesar ca speranța in societatea

romanească și increderea in clasa politică să renască, astfel incat fiecare cetățean roman, luandu-și soarta in propriile maini și punandu-și mai intai problema "ce face el pentru țară și apoi ce face țara pentru el", bunăstarea și prosperitatea să fie posibilă și asta numai intr-un mediu economic, social și politic sănătos, stimulativ și prietenos la care suntem chemați să participăm, fiecare dintre noi, in deplină solidaritate cu cei față de care avem obligații: bătranii, copiii și cei năpăstuiți de soartă. Numai astfel vom putea trăi demni și măreți, numai astfel vom fi respectați.
Numai astfel vom putea starni, provoca, mobiliza, coagula și pune la treabă energiile umane și materiale necesare pentru a putea repornii motoarele societății noastre, pe Calea Dreaptă a faptelor și lucrurilor bune, in dezideratul vital numit Renașterea Romaniei, pe Calea Europeană și Actor Important al Economiei Globale.
Fie ca aceste alegeri să lumineze bunii cetățeni romani pentru a putea alege Oameni Potriviți, astfel incat in urma Alegerilor din 9 decembrie să poată fi aleasă Buna Conducere de care avem atata nevoie.
Un lucru ar trebui totuși bine ințeles de toată lumea - nu mai putem să dăm votul pe mai departe, acelorași politicieni ce ne conduc de peste 23 de ani, mereu aceiași și care azi se ascund sub pălăria USL, ARD, cărora trebuie să le imputăm și să-i tragem la răspundere pentru situația gravă in care ne-au adus, in urma risipiri, consumării inutile și jafului activelor noastre comune, de fapt potențialul economic existent la sfarșitul anului 1989 și care i-a făcut pe occidentali, atunci, să afirme că noi romanii vom fi "tigrii Europei".
Dar nu a fost să fie și asta numai faptului că țara noastră nu a avut o conducere bună, mai ales după 1989, cand interesele legitime și interesele țării au fost numai mimate și slab reprezentate de politicieni de pană acum.
Pentru a putea fi "Stăpani, increzători și siguri pe viitorul!" "Este vremea, mai mult ca oricand să ne luăm țara in bună grijă !"
"Avem cu cine, avem cu ce, avem pentru cine !"

"Noi, cu noi !!!"

Iancu Gheorghe - Candidat la Senat, pentru un mandat de Senator in Colegiul 11, sector 6, București.

caleadreapta.iancu@gmail.com 0722 206 530
http://iancugheorghe.blogspot.ro

 

Lasa lemnu'...

...tovarasu' Iancu.

Nu este "lemnu"- ce fac eu este -

"ce face el pentru țară și apoi ce face țara pentru el"
Noi, cu noi !!!

Mulțumesc !

@iancugheorghe, avatarul D-tale l-a vazut ciinele meu: acum latra!!?

Daca te-ar si auzi ar deveni feroce....."sa muste"!

Acum inteleg

PRM-ul este solutia, nu-i asa?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor