Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Irlanda intra din nou in recesiune

Joi, 22 Martie 2012, ora 20:34
1935 citiri
Irlanda intra din nou in recesiune
Foto: Arhiva

Irlanda a intrat din nou in recesune, economia acestei tari contractandu-se in ultimele doua trimestre ale anului 2011.

Informatiile publicate de Institutul Central de Statistica au aratat ca situatia precara a economiei globale a afectat exporturile Irlandei, care s-au micsorat cu 1,1%, in timp ce cheltuielile domestice au continuat sa creasca, cu 0,5%, noteaza BBC News.

Economia acestei tari s-a contractat in ultimele doua trimestre ale anului 2011, cu 0,2%, resepectiv 1,1%.

In 2010, Irlanda a beneficiat de imprumut de urgenta de 85 miliarde euro de la Fondul Monetar International si de la Uniunea Europeana, confruntandu-se cu datorii ridicate si costuri mari la imprumuturi.

"Cheltuielile pentru consumul intern si investitiile au dat semne de revenire, insa exporturile au scazut in acest trimestru, subliniind pericolul pe care il reprezinta economia fragila a zonei euro pentru cresterea economica a Irlandei", a declarat economistul de la Davy Stockbrokers, Conall Mac Coille.

Potrivit datelor, si alte tari europene se afla in aceasta situatie, precum Italia, Cehia si Belgia, economiile lor contractandu-se timp de doua trimestre consecutiv, in 2011.

Angela Merkel: Criza din zona euro nu s-a incheiat

De asemenea, cancelarul german Angela Merkel a declarat ca actuala criza a zonei euro nu s-a incheiat inca, ci este numai intr-una dintre diversele faze ale sale.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#recesiune Irlanda, #contractare economie Irlanda, #criza economica Irlanda , #recesiune