Jean-Claude Trichet (BCE) exclude riscul unei noi recesiuni

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 18:42
791 citiri
Jean-Claude Trichet (BCE) exclude riscul unei noi recesiuni

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a exclus duminica riscul unei nou recesiuni, la sfarsitul unei saptamani in care acest scenariu a starnit din nou ingrijorarea pietelor financiare.

"Nu cred deloc in riscurile unei astfel de caderi a economiei", a afirmat el, pe marginea intalnirilor Economice de la Aix-en-Provence, din sudul Frantei.

Potrivit lui Trichet, la nivel mondial, este clar ca "suntem in faza de relansare, confirmata in special in lumea emergenta, dar si in lumea industrializata''.

"Totusi, cresterea nu este un dat in lumea industrializata, ci depinde de noi. Aceasta depinde de capacitatea tarilor industrializate de a intari increderea populatiei, a companiilor si investitorilor", a adaugat el.

Jean-Claude Trichet a reafirmat ca restabilirea acestei increderi se face printr-o "buna gestiune bugetara, o gestiune evident riguroasa", care poate fi de asemenea numita "austeritate" sau "rigoare".

El a dat asigurari ca adoptarea simultana a diferite planuri de austeritate europene nu risca sa afecteze relansarea, asa cum se tem mai multi economisti, dar si lideri americani.

Pietele financiare au fost agitate saptamana trecuta de temerile unei recaderi a economiei mondiale din cauza indicatorilor dezamagitori din SUA si a dubiilor privind soliditatea economiei chineze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#BCE recesiune, #Jean Claude Trichet recesiune , #recesiune