Ziare.com

Laureat cu Nobel: Starea economiei mondiale e ingrijoratoare - Ce pericol pandeste Europa (Video)

de Constantin Pescaru
Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 18:24

   

Laureat cu Nobel: Starea economiei mondiale e ingrijoratoare - Ce pericol pandeste Europa (Video)
Riscul ca zona euro sa intre in recesiune este foarte ridicat, iar Statele Unite se lupta in continuare cu o recuperare mediocra a economiei, sustine Joseph Stiglitz, care a castigat premiul Nobel pentru Economie in 2001.

El sustine ca daca Europa va intra in recesiune, probabil nu va fi una grava, insa procesul persistent de stagnare in uniunea monetara ar putea duce la un deceniu pierdut pentru regiune.

"Pentru mine, problema nu este daca economiile acestor tari cresc sau nu, ci ca nu sunt acolo unde trebuie sa fie", a spus Stiglitz, profesor de economie la Universitatea Columbia, intr-un interviu acordat CNBC.

Pe de alta parte, laureatul cu Nobel considera ca austeritatea nu este o solutie pentru recuperarea economica a zonei euro.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Liderii de pe Batranul Continent au supraestimat in mod constant directia economiei regiunii. Din pacate, unii dintre ei, in special cei din Germania, nu vor sa recunoasca ca austeritatea este unul dintre motivele pentru care Europa o duce atat de prost", a explicat Stiglitz.

In ceea ce priveste economia americana, el este ingrijorat de cresterea mediocra, mai ales in conditiile in care au existat vesti bune in sectorul gazelor si high-tech. In plus, aprecierea dolarului ar putea afecta exportatorii.

China a depasit SUA si a devenit cea mai mare economie a lumii (Grafic)

Stiglitz nu este foarte ingrijorat de perspectivele economice ale Chinei. In timp ce cresterea acestei tari este moderata, el sustine ca probabilitatea izbucnirii unei crize este aproape inexistenta.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2142 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Stiglitz.

Impresia personala este ca Prof. Stiglitz nu vorbeste in numele niciunui grup de interese.A trecut de perioada aia.
Austeritatea ca masura singulara si aplicata doar la grupurile deja dezavantajate,nu a functzionat si nu va functziona.
Austeritatea "a ocolit" anumite grupuri deja foarte avantajate,ba le-a mai si "stimulat".
Societatea in era globalizarii functzioneaza ca un complex,ca o masinarie complicata.Schimbi doar unele piese?.Se rupe in alte partzi.
Masuri complexe la o societate complexa.
Probabil ca Prof. Stiglitz ar putea sugera cateva.Va fi ascultat?.

 

Inca.

Din cate stiu cred ca Prof.Stiglitz a fost consilier economic al lui Bill Clinton,perioada in care s-a reusit balantzarea bugetului USA.

 

Economiile sunt super ok ... insa ...

...societatile bancare sunt din ce in ce mai nesabuite.
Practic nu mai exista guverne ...ci doar de oameni , popoare controlate de banci.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor