Ziare.com

Romania si Grecia, singurele tari din UE cu scadere economica in trimestrul trei

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 20:16

   

Romania si Grecia, singurele tari din UE cu scadere economica in trimestrul trei
Grecia si Romania au fost singurele tari care au inregistrat in cel de-al treilea trimestru o scadere a economiei fata de aceeasi perioada din 2009, de 4,5% si, respectiv, 2,2%.

Fata de trimestrul anterior, economia Romaniei a inregistrat un declin de 0,7%, dupa un avans de 0,3% in cel de-al doilea trimestru, potrivit datelor publicate joi de Eurostat.

In T3 din 2010, doar in trei tari au fost consemnate scaderi fata de trimestrul precedent, respectiv in Grecia (-1,1%), Romania (-0,7%) si Olanda (-0,1%). Cel mai puternic avans economic a fost inregistrat de Suedia (2,1%), urmata de Finlanda si Polonia, ambele cu 1,3%.

La nivelul intregului bloc comunitar si la nivelul zonei euro, economia a avansat cu 0,5% si, respectiv, 0,4% fata de trimetrul precedent, mai arata datele Eurostat.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Fata de aceeasi perioada din 2009, economia Romaniei s-a comprimat in cel de-al treilea trimestru din 2010 cu 2,2%, dupa Grecia (- 4,5%). Cele mai mari cresteri ale PIB-ului fata de cel de-al treilea trimestru din 2009 au fost inregistrate in Suedia (6,8%), urmata de Polonia si Estonia, ambele cu 4,7%.

La nivelul Uniunii Europene, economia s-a extins cu 2,2% in T3 fata de aceeasi perioada din 2009, in timp ce economia zonei euro a avansat cu 1,9%.

Sursa: rNews

Articol citit de 802 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

la Romania e normal!

abia ce a intrat in criza, anul trecut eram bine merci, asa ne-a zis dl Basescu!

 

!

Oare ce au in comun Grecia si Romania? Nu cumva programul si imprumutul "made FMI"?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor