Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Roubini: Dolarul, yenul si francul elvetian, investitii mai bune ca aurul

Vineri, 03 Septembrie 2010, ora 19:26
2635 citiri
Roubini: Dolarul, yenul si francul elvetian, investitii mai bune ca aurul

Daca economia globala reintra in recesiune dolarul, yenul si francul elvetian ar putea fi investitii mai bune ca aurul, a declarat Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York.

"Daca ar avea loc o recesiune in W, care ar creste aversiunea fata de risc, unele active vor fi preferate, iar aurul va fi printre acestea. Dar plasamentele ca dolarul, yenul sau francul elvetian prezinta fundamente de crestere mai solide intr-o situatie de aversiune fata de risc, deoarece sunt mai lichide ca aurul", a spus Roubini, informeaza Bloomberg.

Declaratiile economistului vin in contextul in care francul elvetian a atins un nivel record fata de euro la 31 august, iar yenul a atins in iulie cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani in raport cu dolarul.

Pretul aurului a avansat cu 14% anul acesta si se tranzactiona in prima parte a sedintei bursiere de la Londra la aproximativ 1.252 de dolari pe uncie.

"Cred ca aurul se va mentine la nivelul actual. Exista doua situatii extreme care pot conduce la o crestere a pretului aurului. Una este inflatia, care nu exista in economiile dezvoltate, iar a doua este riscul unei prabusiri a sistemului financiar mondial. Riscurile pentru sistemul financiar au fost reduse in ultima perioada", considera economistul.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#dolar yen franc elvetian, #investitii bune recesiune , #recesiune
Comentarii
Poza Dick-Dubya
Dick-Dubya
rank 1
" Oracolu' lu' peste ! "...Cat de pro.sti ne cred ' elitele ', din moment ce un semi-doct precum Roubini este scos la inaintare ori de cate ori lucrurile incep sa...' *** '...?!
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1