Rusia da primele semne de recesiune

Marti, 30 Decembrie 2014, ora 10:40
6184 citiri
Rusia da primele semne de recesiune

Asa dupa cum au anuntat deja analistii, Rusia da primele semne ca ar intra in recesiune, PIB scazand pentru prima oara dupa octombrie 2009.

Guvernul rus se asteapta la o scadere de 0,8% a PIB anul viitor, anunta BBC.

Si rubla a scazut cu mai bine de 6%, dupa ce castigase putin teren saptamana trecuta.

Economia Rusiei, care se bazeaza mai ales pe exporturile de petrol si gaze, a fost lovita de scaderea pretului la titei si de sanctiunile Occidentului.

Banca ruseasca promovata de Bruce Willis se prabuseste - incercari disperate de resuscitare

Sanctiunile, impuse pentru sprijinul acordat de Rusia separatistilor din estul Ucrainei, tintesc tocmai industriile de petrol si gaze, dar si sistemul bancar, productia de armament si elita bogata apropiata presedintelui Vladimir Putin.

In replica la aceste sanctiuni, Rusia a blocat importurile de alimente.

Luni, presedintele Putin a promulgat o lege care dubleaza valoarea depozitelor bancare garantate pana la 1,4 milioane de ruble (25.370 de dolari).

Ultima oara cand Rusia a trecut printr-o criza economica majora a fost in 1998, cand multi rusi s-au trezit fara economiile din banci.

Citeste si:
PNL, în cădere liberă
PNL, în cădere liberă
Domnul Florin Cîțu, referindu-se la “zvonul” că PNL ar fi refăcut pe sub masă USL 2.0, își asigură electoratul, deja buimac de deciziile luate până acum, că „mergem (cu noul guvern...
Liberalul Dan Vîlceanu, despre posibilitatea ca România să ajungă o dictatură militară: "Realizăm responsabilitatea pe care o avem"
Liberalul Dan Vîlceanu, despre posibilitatea ca România să ajungă o dictatură militară: "Realizăm responsabilitatea pe care o avem"
Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat duminică, 24 octombrie, că nu se pune problema ca România să ajungă la dictatură militară, chiar dacă va avea premier un fost militar....
Sursa: Ziare.com