Spania va prezenta, joi, masurile de austeritate

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 10:49
1054 citiri
Spania va prezenta, joi, masurile de austeritate
Foto: Daylife

Spania ar trebui sa inceapa aplicarea programului de masuri de austeritate joi, pe fondul unei economii in recesiune si a unei rate a somajului de 25 la suta.

Guvernul din Madrid ar trebui sa anunte un program de 39 de miliarde de euro, prin reduceri de cheltuieli, majorare de taxe si reforme structurale, relateaza BBC News.

De asemenea, vineri, ar trebui sa fie publicate rezultatele testelor de stres asupra bancilor din Spania. Deja au fost alocate 20 de miliarde de euro pentru banci.

Costurile de finantare a Spaniei au crescut, din nou, la un nivel periculos, iar premierul Mariano Rajoy a sugerat ca ar putea cere ajutor financiar international, daca aceste costuri vor fi prea mari pentru o perioada mai lunga de timp.

Spania, a patra economie din zona euro, a reintrat in recesiune in ultimul trimestru din 2011. Pentru acest an, Guvernul a estimat un deficit bugetar de 6,3 la suta, insa multi analisti cred ca va fi mai aproape de 7 la suta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#masuri austeritate Spania, #Mariano Rajoy masuri austeritate, #recesiune Spania , #recesiune