Ziare.com

Uniunea Europeana ar putea intra in recesiune prelungita

de Brandusa Stefanescu
Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 15:34

   

Uniunea Europeana ar putea intra in recesiune prelungita
Uniunea Europeana si-a redus perspectivele de crestere economica pentru 2012, aratand totodata ca nu se poate exclude posibilitatea unei recesiuni prelungite.

Comisia Europeana a aratat in raportul bianual ca economia blocului se confrunta cu o incredere slaba, cu agitatie financiara, masuri de austeritate si o scadere economica a principalilor parteneri comerciali externi, informeaza Wall Street Journal.

In raport se arata ca PIB-ul Uniunii, in 2012, ajustat cu inflatia, va creste cu doar 0,5 procente - in scadere puternica fata de prognoza facuta in urma cu 6 luni in care se estima o crestere de 1,8 procente. De la momentul acestei estimari, criza datoriilor suverane din Europa s-a intensificat, afectand puternic atat investitiile, cat si increderea consumatorilor. Masurile de austeritate au afectat cresterea economica in intreg blocul. Cererea interna, de la care s-a sperat ca ar putea conduce refacerea economica, nu a crescut semnificativ.

"Proabilitatea unei perioade prelungite de stagnare economica este ridicata", a declarat Marco Buti, seful diviziei economice a UE. "Si, data fiind incertitudinea ridicata cu privire la deciziile politice cheie, o recesiune adanca si prelungita, completata de agitatie in pietele financiare, nu poate fi exclusa".

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1201 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor