Ziare.com

Zona euro va ramane in recesiune si in prima parte din 2013

de Teodora Bodeanu
Marti, 11 Decembrie 2012, ora 08:33

   

Zona euro va ramane in recesiune si in prima parte din 2013
Rata contractarii economiei din zona euro s-a redus usor, in luna noiembrie, insa regiunea va fi in recesiune si la inceputul anului viitor, potrivit firmei de cercetare de piata Markit.

Desi indicatorii economici din luna noiembrie au fost mai buni decat asteptarile, exista putine semne ca zona euro va iesi de recesiune in viitorul apropiat, potrivit Markit, relateaza BBC News.

"In ciuda diminuarii ratei declinului, regiunea va suferi, in continuare, o contractie, in primele luni din 2013, pe fondul unei cereri scazute in multe tari, alaturi de lipsa de incredere a firmelor si reducerea comertului global", a explicat Chris Williamson, economist sef al firmei de cercetare.

In al treilea trimestru din acest an, economia din zona euro a scazut cu 0,1 la suta fata de trimestrul trei, iar estimarile indica o noua scadere economica in trimestrul patru, pe fondul scaderii activitatii in servicii si productie.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Chiar si Germania, considerata motorul cresterii economice europene, a avut probleme in trimestrul trei, iar economia sa a stagnat. O evolutie similara a avut-o si Franta, a doua economie din zona euro. Singura tara din zona euro care a inregistrat o crestere a activitatii economice a fost Irlanda, atingand un nivel maxim din ultimele 20 de luni in octombrie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1444 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Or fi descoperit si ei că tine pană-n septembrie 2013 si că de acum

va fi cea mai grea perioadă, ca si la toate cele 5 crize bancariste anterioare!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor