Reducerea CAS merge la Camera Deputatilor - Cererea lui Basescu a fost respinsa

Luni, 25 August 2014, ora 17:31
5494 citiri
Reducerea CAS merge la Camera Deputatilor - Cererea lui Basescu a fost respinsa

Senatorii au respins, luni dupa-amiaza, cererea de reexaminare a Legii privind reducerea CAS, dupa ce, anterior, si parlamentarii din comisia de buget-finante au votat acelasi lucru.

Reprezentantii PDL si PNL au plecat din plenul Senatului, unde au avut loc dezbateri si s-a votat, transmite Realitatea Tv. S-au inregistrat 96 de voturi pentru respingerea cererii de reexaminare a legii, o abtinere si doua voturi impotriva.

Astfel, senatorii liberali si democrat-liberali, cu toate ca au parasit sala, nu au votat impotriva respingerii. Potrivit sursei citate, acestia au fost nemultumiti ca nu au fost lasati sa-si explice votul si sa ii puna intrebari ministrului Finantelor, Ioana Petrescu.

Legea va ajunge in camera decizionala - Camera Deputatilor, pentru ca apoi sa fie trimisa din nou la presedintele Traian Basescu.

Reducerea CAS, reexaminata din nou in Senat

Luni dupa-amiaza, Senatul fusese convocat in sedinta extraordinara pentru a analiza cererea de reexaminare a Legii privind reducerea CAS, in urma solicitarii presedintelui Traian Basescu.

Basescu, atac la Ponta, Blaga si Iohannis: Sunt iresponsabili si mincinosi. Reducerea CAS baga tara in criza

Pe 14 august, seful statului i-a acuzat pe liderii PSD, PNL si PDL, ca sunt "iresponsabili si mincinosi" pentru ca sustin reducerea CAS in conditiile in care nu exista resursele financiare necesare, costurile urmand sa fie suportate de romani.

Traian Basescu a afirmat ca si el doreste reducerea CAS, dar a adaugat ca "rectificarea ne arata ca nu sunt resurse nici macar pentru 2014", pentru ca ultima rectificare bugetara a fost una negativa.

Traian Basescu a retrimis la Parlament legea privind reducerea CAS - cum motiveaza

Ponta: Reducerea CAS va intra in vigoare la 1 octombrie

Pe 23 iulie, presedintele Traian Basescu a retrimis la Parlament legea privind reducerea CAS, cerandu-i astfel presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sa reexamineze Legea pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Seful statului a invocat deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat, care este de 12,519 miliarde de lei, in anul 2014, conform bugetului aprobat pentru 2014, acesta urmand sa creasca, potrivit lui Traian Basescu, cu cel putin 5 miliarde de lei in cazul reducerii CAS cu 5 la suta, insemnand deficit la fondul de pensii pentru anul 2015 de circa 18 miliarde de lei.

Cu doar cateva zile inainte de retrimiterea legii in Parlament, premierul Victor Ponta afirmase ca reducerea CAS va intra in vigoare pe 1 octombrie.

Citeste si:
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...