Daniel Constantin: Vom reduce si CAS cu sau fara vointa unora

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 18:36
1589 citiri
Daniel Constantin: Vom reduce si CAS cu sau fara vointa unora

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, vineri, ca Guvernul va reduce CAS "cu sau fara vointa unora", adaugand ca se asteapta ca Parlamentul sa voteze in septembrie legea privind reducerea CAS, iar apoi presedintele va trebui sa o promulge.

Daniel Constantin a spus, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca CAS se va reduce si "trebuie toate cantarite foarte bine pentru a nu crea dezechilibre in ceea ce inseamna bugetul de stat".

Ponta arata care vor fi motoarele de crestere ale Romaniei. Renunta la reducerea CAS?

"Vom reduce si CAS, cu sau fara vointa unora. CAS se va reduce la un moment dat si cred ca trebuie toate cantarite foarte bine pentru a nu crea dezechilibre in ceea ce inseamna bugetul de stat.

(...) Legea a fost retrimisa Parlamentului, in Parlament se va vota in luna septembrie, dupa care o vor retransmite presedintelui si presedintele, conform Constitutiei, nu mai are acest instrument de a o retransmite Parlamentului, va trebui sa o promulge", a spus Constantin.

Intrebat daca reducerea CAS va avea efectul prognozat si nu va afecta pe termen lung pensiile, pentru ca inseamna contributii mai mici, Constantin a raspuns ca aceasta masura va stimula crearea de locuri de munca si va mari baza celor care platesc contributii.

"Se mareste baza celor care platesc aceste contributii pentru ca se creeaza locuri de munca. Creandu-se locuri de munca, mai multi vor contribui la acest fond si atunci sigur lucrurile merg mult mai bine si pe termen scurt si mediu, pentru ca atingem obiectivul de a reduce somajul, dar si pe termen lung pentru ca prin marirea bazei putem sa ajungem la acele fonduri pe care le avem in acest moment", a spus Constantin.

Basescu, despre retrimiterea reducerii CAS: Nu vreau sa mai vad tara fara bani de pensii si salarii

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a aflat, vineri, intr-o vizita la Alba Iulia, unde a avut o intalnire cu agricultorii din judet, dar si cu reprezentantii institutiilor deconcentrate cu atributii in domeniu.

Traian Basescu a retrimis la Parlament legea privind reducerea CAS - cum motiveaza

Presedintele Traian Basescu anunta, miercuri, ca solicita Parlamentului reexaminarea legii pentru reducerea contributiilor de asigurari sociale, "din punct de vedere al oportunitatii".

El arata ca o reducere a CAS este o masura buna, pe care o sustine, insa are rezerve legate de sustenabilitatea masurii, asfel incat cererea de rexaminare a legii, trimisa Parlamentului, nu are modificari pe text, ci doar referiri la oportunitatea legii.

Ponta explica de unde va avea bani pentru reducerea CAS. De ce nu i-a aratat si lui Basescu

Traian Basescu mentiona ca nu doreste se se aseze intr-o disputa cu Guvernul, ca legea de reducere a CAS la angajator poate fi aplicata din 1 ianuarie 2015, nu din octombrie acest an, iar Guvernul ar trebui sa astepte misiunea FMI, dar si finalizarea bugetului pe 2015, adaugand ca nu vede de ce este "aceasta graba".

Citeste si:
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Vasile Dîncu, a anunţat că Guvernul Florin Cîţu va cădea, deoarece PSD nu îşi permite să facă niciun fel de înţelegere...
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Preşedintele CJ Braşov Adrian Veştea, care a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL în faţa lui Rareş Bogdan, a afirmat ironic că, la Consiliul Naţional de duminică, 26 septembrie, a...
Sursa: MEDIAFAX