Ministrul Finantelor sustine in continuare reducerea CAS, dar nu stie cand se va aplica

Vineri, 01 August 2014, ora 14:09
2144 citiri
Ministrul Finantelor sustine in continuare reducerea CAS, dar nu stie cand se va aplica

Ministrul Finantelor Publice sustine in continuare reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, dar nu poate spune exact cand se va aplica, avand in vedere circuitul legislativ.

Despre un eventual gol de 5 miliarde de lei lasat in buget de aceasta masura oficialul afirma ca este valabil doar daca niciun om nu va fi angajat ca urmare a acestei masuri sau niciun leu ramas la angajator nu ar fi investit.

Traian Basescu a retrimis la Parlament legea privind reducerea CAS - cum motiveaza

"Eu sunt pentru reducerea impozitelor. (...) Veniturile din CAS in PIB nu au avut de suferit in anii in care CAS a fost redus. Motivul este acela ca nivelul de impozitare este mult prea mare, peste acest nivel angajatorii nu mai angajeaza in mod legal.

Au fost discutii cum se acopera maretul gol de 5 miliarde de lei. Sa fim foarte clari, acea gaura de 5 miliarde de care s-a discutat nu are cum sa fie de 5 miliarde, decat daca niciun angajator nu angajeaza pe nimeni in plus, daca niciun angajator nu foloseste banii pe care ii are in plus sa creeze investitii, daca acel angajator ia acei bani in plus si ii pune la saltea.

Da, in cazul acesta, vom avea o gaura de 5 miliarde, dar nu va fi atat, va fi mult mai putin pentru ca exista efecte pozitive in economie", a declarat vineri ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, in cadrul unei conferinte de profil.

Ponta ii raspunde lui Basescu pe reducerea CAS: De la 1 ianuarie va face cel mult niste ani de inchisoare

Ea a aratat, insa, ca nu poate spune exact cand va intra in vigoare reducerea CAS. "Trebuie sa luam in considerare faptul ca, si daca trece de Parlament, ea va fi trimisa la presedinte, va fi trimisa inapoi, poate si la Curtea Constitutionala si poate va mai dura. As fi dorit foarte mult ca ea sa se aplice cat de curand posibil", a sustinut Ioana Petrescu.

Ponta arata care vor fi motoarele de crestere ale Romaniei. Renunta la reducerea CAS?

Presedintele Traian Basescu a anuntat, in 24 iulie, ca reducerea CAS este o masura buna, pe care o sustine, dar ca a trimis textul Parlamentului pentru reexaminare deoarece are rezerve fata de sustenabilitatea acestei masuri.

In context, premierul Victor Ponta a declarat ca seful statului poate intarzia promulgarea legii privind reducerea CAS cel tarziu pana la 1 ianuarie 2015, in conditiile in care acesta ar sesiza si Curtea Constitutionala dupa ce actul normativ va fi revotat in Parlament.

Citeste si:
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Vineri, 27 mai, liberalii se reunesc la Poiana Brașov pentru ședința de Consiliu Național acolo unde vor avea loc alegeri pentru câte o funcție de secretar general al PNL,...
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 23 mai, că va solicita majorarea prin lege a salariilor profesorilor debutanți. ”Propunerea mea este să avem un debut de salariu...