Romania, in recesiune: Blaga si Iohannis raspund acuzatiilor lui Basescu

Vineri, 15 August 2014, ora 10:30
8035 citiri
Romania, in recesiune: Blaga si Iohannis raspund acuzatiilor lui Basescu

Reprezentantii Aliantei Crestin Liberale i-au raspuns vineri dimineata presedintelui Traian Basescu, dupa ce seful statului afirmase, joi seara, ca Vasile Blaga si Klaus Iohannis sunt "iresponsabili si mincinosi", pentru ca sustin reducerea CAS.

"Domnul presedinte Basescu ne acuza pe nedrept ca avem un comportament electoral, in vreme ce isi pastoreste propriul partid in alegeri si exprima public optiuni de vot. Domnul presedinte Basescu ataca opozitia pentru ca propune o masura care are drept principiu calauzitor relaxarea fiscala, scaderea poverii fiscale a mediului privat din Romania.

(...) Este o dovada de si mai mare mare ipocrizie sa ataci singurul front ramas in calea PSD si sa-l acuzi de populism electoral", se arata intr-un comunicat al Aliantei Crestin Liberale, remis Ziare.com.

Basescu, atac la Ponta, Blaga si Iohannis: Sunt iresponsabili si mincinosi. Reducerea CAS baga tara in criza

Reprezentantii ACL explica si de ce sustin reducerea contributiilor de asigurari sociale la angajator: "Este o masura care poate echilibra economia romaneasca".

"Faptul ca Victor Ponta nu are la aceasta ora solutii de compensare a acestei scaderi in colectare nu absolva guvernul de responsabilitatea de a gasi surse de finantare pentru a sprijini o masura economica benefica pentru economia romaneasca", mai transmite comunicatul, amintindu-se si ca, in guvernarea Ponta, "evaziunea a atins cote record in ultimii 10 ani".

Totodata, masura reducerii CAS este considerata una benefica si care trebuie implementata, "dupa cum si eliminarea taxelor suplimentare poate relansa economia - taxa pe stalp, acciza la combustibili, etc".

"Atat PNL, cat si PDL au militat activ pentru eliminarea lor, in timp ce presedintele Basescu sustinea, cu numai cateva luni in urma, ca taxa pe stalp este buna", transmite ACL.

Romania, in recesiune Basescu: Lui Ponta ii duduie economia in cap. INS capoteaza sub presiune politica

De asemenea, PDL si PNL mentioneaza ca au avut in programele lor de guvernare masura scaderii CAS.

"Principiile economice fundamentale ale dreptei au fost intotdeauna relaxarea fiscala si stimularea economica pentru o mai buna colectare. CAS-ul realizeaza exact aceasta relaxare. Chiar si domnul presedinte admite ca suprataxarea a franat economia Romaniei. Fiind, insa, implicat intr-o competitie electorala la care participa prin candidatii partidului sau, PMP, presedintele probabil ca a uitat", se mai arata in comunicatul ACL.

Traian Basescu, reactie dupa intrarea in recesiune

Presedintele Traian Basescu i-a acuzat, joi, pe liderii PSD, PNL si PDL, ca sunt "iresponsabili si mincinosi" pentru ca sustin reducerea CAS in conditiile in care nu exista resursele financiare necesare, costurile urmand sa fie suportate de romani.

Intr-o declaratie de presa tinuta la Palatul Cotroceni, presedintele a subliniat faptul ca Romania a intrat din nou in recesiune, inregistrand cea mai mare scadere din economia europeana.

Romania a intrat din nou in recesiune

Joi, INS a anuntat ca Romania a inregistrat doua trimestre consecutive de scadere economica, ceea ce inseamna ca a intrat in recesiune tehnica. In trimestrul al doilea, tara noastra a avut cea mai mare scadere a produsului intern brut (PIB) dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene (UE), de 1%, comparativ cu primul trimestru, arata Eurostat.

Mai mult, Romania a revizuit datele pentru perioada ianuarie-martie 2014, de la +0,2% la -0,2%. In consecinta, sunt doua trimestre consecutive de scadere, ceea ce inseamna recesiune tehnica.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple a informat utilizatori din aproape 100 de țări că sunt urmăriți personal prin spyware înaintea alegerilor din acest an
Apple a informat utilizatori din aproape 100 de țări că sunt urmăriți personal prin spyware înaintea alegerilor din acest an
Compania Apple a informat utilizatori de iPhone din zeci de țări cu privire la faptul că ar putea fi ținta unor „atacuri spyware mercenare”. Scopul acestora ar fi de a compromite siguranța...
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata Anuala A Inflației, In Scădere, La 6.6% Conform datelor INS, rata anuală a inflației a coborât, în luna martie 2024, la 6.6%, de la 7.2%, valoare înregistrată cu o lună în urmă și...
#Blaga Iohannis raspuns Basescu, #Basescu acuzatii Blaga Iohannis, #Blaga Iohannis reducere CAS, #Basescu reducere CAS, #Blaga Iohannis iresponsabili mincinosi , #reducere CAS
Comentarii