Bursele europene inchid pe rosu

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 21:34
918 citiri
Bursele europene inchid pe rosu

Actiunile europene s-au depreciat in sedinta de miercuri, scadere resimtita cel mai intens in sectorul bancar si in cel energetic, in contextul in care statisticile negative din piata americana au declansat un val de neliniste cu privire la revenirea economiei.

Indicele FTSEurofirst 300, al principalelor actiuni europene, a inchis sedinta in scadere cu 2,0%, la 867,92 puncte, relateaza Reuters.

Pe marile burse europene, indicele CAC 40, al bursei din Paris, a scazut cu 2,02%, la 3.309,65, in timp ce indicele Dax, al bursei din Frankfurt, a pierdut 1,74%, la 5.054,53 puncte.

La bursa din Londra, indicele Footsie-100 a incheiat sedinta de miercuri in scadere cu 2,09%, la 4.383,42 puncte.

In SUA, numarul de comenzi industriale din luna aprilie a fost sub asteptarile pietei.

"Statisticile americane au dezamagit", a declarat Steffen Neumann, strateg in cadrul bancii germane LBBW. "Imbunatatirea recenta a principalilor indicatori a dat nastere sperantelor ca datele vor fi mai bune, insa nu a fost asa".

Sectorul bancar, ce a inregistrat o performanta peste medie in perioada de apreciere a burselor, a marcat cele mai mari pierderi in sedinta de miercuri. Titlurile Barclays s-au depreciat cu 5,0%, actiunile UBS cu 4,2%, iar actiunile Deutsche Bank cu 3,9%.

In sectorul de petrol si gaze, ce a pierdut teren in contextul ieftinirii petrolului cu 3%, titlurile Repsol s-au depreciat cu 3,3%, cotatia actiunilor Total a scazut cu 3,0%, in timp ce actiunile BP au pierdut 2,2% din valoare.

In sectorul minier, cotatiile actiunilor Anglo American, ArcelorMittal, Rio Tinto si BHP Billiton au scazut cu 4,1-6,0%, cedand o parte din castigurile anterioare pe fondul ieftinirii aurului si cuprului.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#bursa scadere, #actiuni depreciate , #statistici