10.000 de someri in Cluj-Napoca pana in martie

Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 11:18
1156 citiri
10.000 de someri in Cluj-Napoca pana in martie
Foto: Clujeanul

Aproximativ 10.000 de oameni isi vor pierde locurile de munca in Cluj-Napoca, pana in luna martie a acestui an.

Directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM), Daniel Don, a declarat, pentru Clujeanul, ca piata locurilor de munca va incepe o repozitionare, unele domenii devenind mai mobile, in timp ce altele isi vor reduce din activitate.

Potrivit lui Don, in acest an nu se mai pune problema de importare a fortei de munca din Uniunea Europeana sau din afara acesteia. "La inceputul anului trecut, ne confruntam cu un deficit pe piata locurilor de munca si se vorbea de aducerea de oameni din alte tari. Totul s-a sfarsit in luna august, iar in acest an nu se mai pune problema", a adaugat Don.

Domeniile care vor avea cel mai mult de suferit, din acest punct de vedere, sunt constructiile, imobiliarele si chiar si cel auto. Constructiile sunt afectate atat de criza economica, dar si de sezonul rece, in timpul caruia oricum se inregistreaza scaderi.

Pe de alta parte, tranzactiile din domeniul imobiliar au scazut dramatic in ultima perioada, piata trecand printr-o perioada de regularizare, dupa explozia preturilor din ultimii ani.

Pe langa targurile pentru locurile de munca, AJOFM spera ca noua lege, prin care cei care au si salariu si o pensie sunt obligati sa aleaga doar una dintre ele, sa ajute la rezolvarea unei parti din aceste probleme.

"Prin noua masura propusa va avea loc o revigorare a pietei si in special in regiile publice si in Universitati", a spus Daniel Don. Dupa cei care au atat salariu, cat si pensie, se vor crea mai multe locuri de munca, cel putin in zona publica.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#disponibilazari Cluj Napoca, #somaj Romania , #stiri economice