Ziare.com

2 miliarde lei, virate la bugetul de stat din conturile agentiilor guvernamentale

Duminica, 13 Decembrie 2009, ora 16:21

   

2 miliarde lei, virate la bugetul de stat din conturile agentiilor guvernamentale
Suma virata la bugetul de stat din conturile agentiilor si autoritatilor guvernamentale restructurate este de 1,92 miliarde lei, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Virarea celor 1,92 miliarde lei (echivalentul a circa 450 milioane euro) nu reprezinta o majorare a veniturilor bugetare, avand in vedere ca sumele se regaseau deja in bugetul general consolidat, precizeaza reprezentantii ministerului.

Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice prevede ca disponibilitatile in lei si valuta ale institutiilor care se autofinanteaza integral sau partial, existente la data intrarii in vigoare a Legii, se vireaza integral la bugetul de stat.

Institutiile mentionate au fost obligate sa vireze veniturile proprii, inclusiv pe cele pastrate in depozite, subventiile de stat, donatiile si sponsorizarile in lei ramase neutilizate si fondurile externe nerambursabile postaderare ramase neutilizate.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Veniturile proprii ale autoritatilor si institutiilor publice care se autofinanteaza integral sau partial provin, printre altele, din taxele de timbru, din taxele si tarifele pentru eliberarea autorizatiilor de functionare, pentru analize si servicii efectuate de laboratoare sau din concesiuni si inchirieri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1080 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

v-am tras-o hihihihahahah

doar atati bani au mai ramas de la jaful lui Base pt campania electorala,restul e in conturile Base,Videanu,Berceanu & co. la Monte Carlo,sa traiti bine prostilor

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor