2008, anul disponibilizarilor masive

Marti, 20 Mai 2008, ora 09:10
1976 citiri
2008, anul disponibilizarilor masive

9.000 de angajati vor fi disponibilizati in acest an din cauza problemelor financiare care au condus la inchiderea unor unitati industriale, relocarii activitatii de productie sau procesului de restructurare, anunta Gandul, in editia online de marti.

Cele mai mari reduceri de personal au loc la Romtelecom, companie controlata de grecii de la OTE, si la BCR, controlata de austriecii de la Erste Bank.

La Romtelecom vor fi disponibilizati intre 2.000 si 2.500 de salariati, adica aproape 20% din numarul total al personalului, ca urmare a unui program de restructurare initiat de companie acum cativa ani.

Directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, a declarat ca persoanele disponibilizate vor primi un pachet motivational si vor fi ajutati sa isi gaseasca noi locuri de munca.

Romtelecom numara acum opt ani in jur de 45.000 de angajati si dupa mai multe procese de disponibilizare de atunci si pana azi compania va ramane cu 10.000 de salariati.

Pe de alta parte, in timp ce pe piata bancara se dezvolta retelele de sucursale si se angajeaza cat mai multe persoane, BCR disponibilizeaza 2.400 de oameni.

Actionarul majoritar al bancii a anuntat ca a luat aceasta masura pentru a reorganiza, reloca si eficientiza institutia. Forta de munca se va reduce de la 10.600 de angajati, cati erau in iunie 2007, la un numar de 8.200 pana la finele acestui an.

Si cel mai mare combinat siderurgic din tara, ArcelorMittal Galati, detinut de magnatul indian Lakshmi Mittal, va disponibiliza aproape 1.000 de angajati in cadrul procesului de restructurare.

Tot in jur de 1.000 de muncitori vor fi scosi din schema de personal la rafinaria RAFO Onesti, detinuta de omul de afaceri rus Yakov Goldovsky.

Alti 500 de muncitori, 300 de de la fabrica de ulei Bunge de la Iasi si 200 de de la fabrica Colgate-Palmolive de la Brasov, vor fi afectati de inchiderea unitatilor industriale.

Totodata, 200 de angajati de la producatorul de celuloza Celhart Donaris Braila, sunt pe lista de disponibilizati pentru ca pierderile companiei s-au marit in ultimul an.

La stat, cei mai afectati vor fi angajatii de la Regia padurilor Romsilva unde se asteapta o reducere de 4.100 de posturi din cauza scaderii suprafetei impadurite si a retrocedarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#2008, #disponibilizari, #masive , #stiri economice