3 ani, ca sa inchizi o afacere in Romania

Luni, 15 Septembrie 2008, ora 14:17
1595 citiri
3 ani, ca sa inchizi o afacere in Romania

Romania se afla pe locul 85 din 181 in ceea ce priveste procesul de inchidere al unei afaceri, conform analizei "Doing Business" a Bancii Mondiale.

In efectuarea analizei s-au luat in calcul si rata de recuperare a datoriilor de la firma falimentara.

In ceea ce priveste oportunitatile deschiderii unei afaceri Romania ocupa locul 45 in clasament.

O afacere care are 200 de angajati se inchide in tara noastra in trei ani si patru luni, timpul necesar fiind identic si pentru firmele din Bulgaria, Turcia, Kazakhstan sau Bosnia Hertegovina.

In Slovenia si Muntenegru e nevoie doar de doi ani pentru inchiderea unei afaceri, in Serbia 2,7 ani, in Moldova 2,8 ani. Foarte usor se poate inchide o afacere in Irlanda, unde intregul proces dureaza aproximativ cinci luni.

In ceea ce priveste costurile procesului de faliment ca procent din averea, Romania se plaseaza in plan median cu 9% costuri de faliment, la fel ca si in Bulgaria, Estonia, Moldova sau Rusia, scrie Financiarul.

Cel mai ieftin faliment se afla in Singapore, cu doar 1% si cel mai scump in Ucraina, cu 42%. Printre tarile din regiune, mai bine plasate decat Romania, sunt Armenia cu 4%, Lituania cu 7%, Slovenia si Muntenegru cu cate 8%. Mai prost plasate sunt Serbia cu 23%, Belarus cu 22%, Polonia cu 20% si Turcia cu 15%.

Romania are un procentaj de 29,5% in ceea ce priveste rata de recuperare a banilor de la o firma falimentara. Japonia are un procentaj de 92,5%, Lituania 48%, Slovenia 45,5% si Muntenegru 43,7%.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#afacere, #inchidere, #insolventa, #faliment, #Romania , #stiri economice