A crescut pretul petrolului

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 10:30
1356 citiri
A crescut pretul petrolului

Pretul petrolului a crescut la bursele electronice din Asia, in contextul in care investitorii asteapta rapoartele privind stocurile americane de petrol.

Petrolul "light sweet crude" tranzactionat pe piata din New York, cu livrare in ianuarie, s-a scumpit cu 1,21 dolari, la 43,28 dolari/baril, dupa ce inchisese sedinta de marti in scadere cu 1,64 dolari, la 42,07 dolari/baril, informeaza AFP.

Titeiul Brent tranzactionat pe piata din Londra s-a scumpit cu 98 centi, la 42,51 dolari/baril. Acesta se ieftinise anterior cu 1,89 dolari, pentru a inchide sedinta la 41,53 dolari/baril.

Investitorii asteapta publicarea datelor saptamanale cu privire la stocurile americane de petrol, pentru a determina cererea de pe piata din Statele Unite, cel mai mare consumator mondial de petrol.

Analistii chestionati de agentia Dow Jones Newswires estimeaza o crestere cu 1,1 milioane barili a stocurilor de titei si o scadere cu 500.000 barili a celor de benzina.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#crestere pret petrol, #tranzactionare baril petrol, #criza financiara, #baril petrol pret , #stiri economice