Ziare.com

A fost ales administratorul Fondului Proprietatea

Marti, 09 Iunie 2009, ora 19:02

   

A fost ales administratorul Fondului Proprietatea
Franklin Templeton Investment Management Ltd este castigatorul cursei pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea, in conditiile in care a depus cea mai ieftina oferta, a declarat presedintele comisiei de selectie, Enache Jiru.

"Franklin Templeton Investment Management isi va intra in drepturi dupa ce contractul de administrare va fi aprobat in adunarea generala a actionarilor. Totodata, mai sunt cateva conditii legale de indeplinit, adica inregistrarea administratorului in Romania, autorizarea acesteia de catre CNVM", a mai spus Jiru, la The Monney Chanel.

Franklin Templeton Investment Management Ltd a intrat in finala pentru administrarea FP alaturi de Morgan Stanley Investment Management Ltd. Cele doua companii de administrare a investitiilor au trebuit sa depuna ofertele finale pana in 9 iunie 2009, la orele 16:00, iar deschiderea ofertelor finale a avut loc la orele 18:00 (ora Romaniei).

"Am cautat sa avem un manager de fond care sa fie capabil sa creeze valoare. Este un fond putin mai special, in sensul ca are atat parti de private equity, de asset management si de cash management. Este un fond unic din acest punct de vedere, motiv pentru care si expertiza trebuia sa fie bine certificata de catre ei in documentatie. Speram sa creeze multa valoare pentru actionari", a declarat si Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul de Finante, pentru The Money Channel.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Franklin Templeton Investments, companie americana

Franklin Templeton Investments este o firma de investitii americana fondata in 1947 la New York. Din 1973, sediul principal al companiei este in San Mateo, California.

Compania ofera servicii financiare, axandu-se in principal pe fonduri mutuale si scheme de pensie. Franklin Templeton Investments are 8.680 de angajati si in 2007 a avut un profit de 1,77 miliarde dolari. Compania are sucursale in 29 de tari si ofera solutii in peste 150 de tari.

Initiat, opt candidati au depus oferte pentru administrarea Fondului proprietatea, din care au fost selectate, intr-o a doua etapa, cinci companii, din care Comisia i-a pastrat pe cei doi ofertanti: Franklin Templeton si Morgan Stanley.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic.

Sursa: rNews

Articol citit de 1012 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ionut Popescu

Contractul cu Franklin Templeton va fi schitat de Ionut Popescu, fost ministru al Finantelor in Guvernul Tariceanu. Vezi www.restitutio.ro.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor