Actionarii Fondului Proprietatea cer revocarea Comisiei pentru selectia administratorului

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 14:14
1074 citiri
Actionarii Fondului Proprietatea cer revocarea Comisiei pentru selectia administratorului

Trei actionari, care detin 10,62% din capitalul social al Fondului Proprietatea, vor sa se adopte in AGA o hotarare prin care sa se solicite primului ministru revocarea membrilor Comisiei pentru selectarea administratorului si inlocuirea lor cu membri ai Consiliului de Supraveghere.

"Georgia Palade Van Dusen, in calitate de actionar al Fondului Proprietatea si de unic reprezentant al actiunilor pe care le detine impreuna cu Philip Palade si Loreen Ellen Malaxa (1.080.578.003 actiuni reprezentand 7,588% din capitalul social al societatii).

Alaturi de acestia Grantelast Limited (care detine 2,7721% din capitalul social al FP) si Steven Ausnit (care desine 0,2647% din capitalul social al Fondului cer sa se includa pe ordinea de zi a AGA convocate pentru data de 15 decembrie 2008 adoptarea unei hotarari prin care adunarea generala ordinara a actionarilor sa solicite primului ministru revocarea membrilor Comisiei pentru selectarea managerului de fond si inlocuirea acestora cu membri ai Consiliului de supraveghere", a anuntat, miercuri, avocatul Corin Trandafir, partener la firma de avocatura Rubin Meyer Doru Trandafir, care reprezinta interesele mostenitorilor familiilor Malaxa si Auschnit, citat de NewsIn.

Aceasta solicitare urmeaza sa fie supusa votului adunarii generale ordinare a actionarilor in cazul in care documentatia necesara desfasurarii procedurii de selectare a managerului de fond nu va fi publicata in Monitorul Oficial cel tarziu pana pe 15 decembrie.

Actionarii Fondului Proprietatea se vor intalni, pe 15 decembrie, pentru revocarea lui Catalin Doica din consiliul de supraveghere, modificarea actului constitutiv al societatii prin modificarea obiectului de activitate si a capitalului social, stabilirea datei de 30 decembrie 2008 ca data de inregistrare si o informare asupra procedurii de selectie a societatii de administrare.

Propunerea de modificarea a obiectului de activitate al Fondului Proprietatea, care consta in prezent in efectuarea de investitii financiare, a fost respinsa de catre actionari in cadrul adunarii generale extraordinare din 8 august.

In prezent, Fondul Proprietatea este in etapa de selectie a administratorului de fond, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Insa procesul a intarziat deja, presedintele comisiei pentru alegerea administratorului, Sebastian Vladescu, precizand, pentru NewsIn ca in prezent se lucreaza la verificarea tehnica a textului si a traducerii.

Anterior, termenul avansat pentru alegerea administratorului era 10-20 decembrie 2008.

"Abia cand se va incheia acest proces, caietul va putea fi publicat. In momentul de fata, nu pot spune o data sigura despre publicarea caietului de sarcini in Monitor", declara Vladescu, in 11 noiembrie.

Numarul de actionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns in prezent la 2.024, de la 2.080 cati erau la jumatatea lunii octombrie, iar detinerea acestora in capitalul Fondului a crescut cu 4,44 puncte procentuale, pana la 25,30%.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#fondul proprietatea, #actionari, #consiliu de administratie, #despagubiri , #stiri economice