Ziare.com

Actionarii Fondului Proprietatea cer urgent o societate de administrare

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 18:54

   

Actionarii Fondului Proprietatea cer urgent o societate de administrare
Avocatul Corin Trandafir, care reprezinta interesele mostenitorilor familiilor Malaxa si Auschnit, considera ca selectarea managerului de fond nu poate fi amanata pana in toamna anului 2009, asa cum sugereaza Mircea Ursache.

"Sa nu confundam selectarea managerului de fond cu listarea la bursa. Consideram ca selectarea managerului de fond nu poate fi amanata pana in toamna anului 2009, asa cum sugereaza domnul Mircea Ursache, intrucat aceasta ar afecta in mod grav interesele actionarilor", a declarat, miercuri, avocatul Corin Trandafir, ca reactie la afirmatiile lui Mircea Ursache.

Mircea Ursache, membru al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, a spus miercuri, pentru NewsIn, ca "in faza actuala, in care nicio mare banca nu poate sa spuna ca nu are probleme, mi se pare imprudent sa se dea un portofoliu de 4 miliarde euro pe mana unui manager de fond".

"Sistemul de administrare dualist, care asigura acum functionarea Fondului, poate asigura fara nici o problema si listarea FP la Bursa. Este precaut sa nu ne jucam in aceasta perioada cu un asemenea portofoliu", adaugase Ursache.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In replica, avocatul Corin Trandafir spune ca selectarea unui manager de fond "este esentiala, deoarece ar asigura administrarea activelor acestuia de catre profesionisti".

"Faptul ca in prezent traversam o perioada de criza nu este un impediment, ci un argument in plus in favoarea urgentarii selectarii unei societati de administrare", a adaugat Trandafir.

Pana in prezent, termenul avansat pentru alegerea administratorului era 10-20 decembrie 2008.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 860 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pai...

...ma ofer eu! Dar nu sint eligibil: nu sint membru de partid, sint corect, nu am cazier, sint cam in virsta (45), nu stiu decit vreo 3 limbi straine, economist cu stagiu la London Metal Exchange. Asa ca.... las loc pentru Sile Camataru sau lui Sile Pietroi - tot are el de platit datorii!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor