Ziare.com

Ajutorul de un miliard de lei pentru HoReCa a fost aprobat

de Paul Barbu, Redactor
Joi, 25 Februarie 2021, ora 10:18

   

Ajutorul de un miliard de lei pentru HoReCa a fost aprobat
Operatorii din HoReCa vor primi un ajutor financiar de un miliard de lei, desi li se promisese cel putin 2,5 miliarde de lei. Ordonanta de Urgenta a Guvernului 10/2021, privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru intreprinderile din domeniul turismului si alimentatiei publice, care modifica OUG 224/2020, a fost publicata in Monitorul Oficial (NUMAR).

"Este o masura compensatorie gandita de fostul guvern si pe care o operationalizam. Am introdus o schimbare in modul in care se face plata. Schimbarea mare este ca nu mai mergem pe principiul "primul venit, primul servit"", spun oficialii ministerului Economiei.

Acest principiu ar fi rezultat in doua lucruri. Primul, o aglomerare a depunerilor de solicitari in primele zile sau chiar ore de la deschiderea apelului. Si a doua, ar fi creat o categorie de oameni care nu primesc bani.

"Practic ar fi primit cei care se grabeau sa depuna solicitarea mai repede. Nu ar fi fost corect pentru ca masura vizeaza despagubirea tuturor celor care au fost inchisi, nu doar a celor care sunt mai rapizi", mai spun reprezentantii ministerului.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Astfel ca s-a ales o solutie in care sa primeasca toate persoanele eligibile bani indiferent cand au facut solicitarea: fiecare va primi bani, in limita bugetului, proportional din bugetul total.

"Fondurile pentru despagubiri totalizeaza un miliard de lei. Daca suma cererilor de despagubire va depasi miliardul alocat, atunci firmele vor primi bani proportional cu cererea lor de finantare", a declarat Claudiu Nasui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, imediat dupa aprobarea noului act de catre guvern.

Ajutorul se acorda beneficiarilor sub forma unor granturi in cuantum de 20% din baza de calcul, rezultata din desfasurarea activitatilor aferente codurilor CAEN enumerate la art. 3 alin (2), in anul 2020 comparativ cu anul 2019, dar nu mai mult de 800.000 euro la nivel de intreprindere.

In termen de maxim 60 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, prin ordin al Ministrului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, se aproba procedura de implementare a prezentei scheme de ajutor de stat si se va desemna, structura de specialitate din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, responsabila pentru implementarea schemei de ajutor de stat.

Mai puteti citi:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre ajutor financiar horeca finantare turism
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1819 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NU ESTE SUFICIENTA pomana de un miliard de lei pentru Horeca !!!

Sa fie scutiti de plata oricarui impozit catre stat, sa poata functiona non stop indiferent de gradul de infectare (sau macar programul carciumilor sa fie extins proportional cu cresterea gradului de infectare, pentru ca neavand voie sa faca nimic in carantina, ca sa nu moara de plictiseala, oamenii trebui sa fie lasati macar sa bea, sa manance si sa se ...) ca altfel vor demonstra impotriva guvernului incompetent sa fie schimbat cu un guvern al ciumei rosii care stie sa dea (din gura), ca nu da de la ei, de la ciocoi, ci de la noi pulimea !!!

 
 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor