Ziare.com

Alex Fuhrmann: China este la originea crizei economice

de Florin Budescu
Joi, 09 Octombrie 2008, ora 15:58

   

Alex Fuhrmann: China este la originea crizei economice
Alexander Fuhrmann a venit din Germania si a fost unul dintre membrii primei echipe de directori de la Coca-Cola Romania. Acum are o firma de training in resurse umane, avand clienti subsidiarele din tara noastra ale marilor corporatii transnationale.

Din cauza intrarii Chinei in circuitul economic mondial, efectul a fost, in prima faza, reducerea inflatiei. Apoi a urmat formarea "bulei" economice foarte mari, care se "dezumfla" acum.

Daca nu se intampla acest lucru, adica daca dragonul chinez nu ar fi intrat acum, in acest ciclu economic, pe piata globala, cererea redusa de credite ipotecare ar fi ridicat inflatia mult mai devreme si ar fi obligat Federal Reserve, sistemul de banci centrale americane, sa ridice dobanda de referinta.

Astfel, lucrurile ar fi reintrat in normal, sustine omul de afaceri german de origine romana Alexander Fuhrmann. Acesta enunta, defapt, teoria ciclurilor, una folosita indeobste pentru a explica ciclicitatea de pana acum a crizelor de acest tip.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Fuhrmann arata ca ne aflam, in acest moment, la finalul unui nou ciclu economic si ca evenimentele care se petrec in ultimul timp reprezinta secventa de echilibrare, de revenire la punctul de minim, din acest ciclu in care ne-am aflat.
Citeste mai multe despre Alex Fuhrmann China origine criza economica
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4931 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

este ca si cu gripa

cei rau numai dela rasarit

 

Vezi ca nu ai ghicit

Americani ca de altfel si noi alegem produse MADE IN CHINA. Dar oare de ce... pentru ca au ajuns la stele prin programu lor spatial...

Krach Immo

Copacii nu cresc in cer frate

 

Contradictie in termeni

Ne aflam la finalul unui nou ciclu economic !

Adicatelea cum Monsher ? Ciclul (economic) asta nou s-a nascut batrin sau n-ai citit ce-ai scris inainte de a-i da drumu mai departe...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor