ANAF are acces la toate conturile romanilor. Registrul central electronic pentru conturi bancare, disponibil de luni

Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 09:50

   

ANAF are acces la toate conturile romanilor. Registrul central electronic pentru conturi bancare, disponibil de luni
ANAF are operational de luni, 11 ianuarie, un registru electronic pentru conturi bancare si conturi de plati identificate prin IBAN, iar alte institutii, precum Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, vor putea avea acces la acesta.

Institutiile de plata, precum bancile, si institutiile emitente de moneda electronica au obligatia de a transmite organului fiscal central lista titularilor persoane fizice, juridice sau a altor entitati fara personalitate juridica care au deschise conturi, noteaza HotNews.ro.

In registru se vor gasi mai multe informatii, precum:

* pentru titularul de cont-client, persoanele care detin dreptul de semnatura pentru conturile deschise si orice persoana care pretinde ca actioneaza in numele clientului, insotit de celelalte date de identificare sau de numarul unic de inregistrare in cazul nerezidentilor;
* pentru beneficiarul real al titularului de cont-client: numele, date de identificare sau numarul unic de inregistrare in cazul nerezidentilor;


* pentru contul bancar sau de plati: numarul IBAN si data deschiderii si inchiderii contului;
* pentru casetele de valori: numele concesionarului, insotit de datele de identificare sau de numarul unic de identificare in cazul nerezidentilor, si durata perioadei de concesionare.

Citeste si:

ANAF va avea acces la toate conturile romanilor, incepand de luni. Ce informatii va putea verifica
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5416 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
miticaionica
rank 5
foarte bine sa verifice miscariile baniilor in spre exterior
tot ce merge in Paradisuri fiscale sa existe factura de plata altfel de ce ar trimte Naluca Curcan sau altii ca el bani in Cipru sau Virgin Island sau Jerssy ???
cartophil
rank 5
Nu vad ce-i nou. Si pana acum a fost asa. Cred ca numai in Romania
exista institutii (mai multe) care pot sa-ti umble in conturi asa cum vor muschii lor. O porcariue, fara hotarare judecatoreasca, nu ar trebui sa aiba voie un k_k_t de functionar sa faca ce vrea cu banii tai. Acum vreo 3 ani ANAF mi-a calculat gresit niste taxe, mi-a gasit ca trebuie sa le mai dau 137 de lei(desi in final trebuiau sa-mi dea ei mie vreo 300). Mi-au luat banii de 4 x de la patru banci, mi-au stricat si un depozit. Mai mult, mai primeam bani, uneori de la o firma pentru niste servicii, i-au anuntat si pe aia ca daca mai imi dau bani, mai intai trebuie sa le dea lor 1137 de lei(desi s-au uitat in conturile mele si au vazut intrarile, fara acordul meu). In final deci mi-au luat nejustificat 4 x 137 lei. Cand i-am cerut inapoi mi-au zis ca lasa, ca si la anul trebuie sa platesti taxe si-i luam de acolo. Aiurea, nu i-au luat, i-au lasat intr-un cont si mi-au spus ca trebuie sa-i cer expres. Am rezolvat doar anul asta sa-i folosesc la taxe. Niste gunoaie la ANAF iar hotararea asta ma sperie, probabil ca au mai bagat niste ticalosii acolo, caci cu ce puteau pana acum era de ajuns.
vioslove
rank 1
In alte
tari se intimpla asta sau numai in Rromania?
Controleaza viata, controleaza banii...ce mai...vine Apocalipsa...
Cine dovedeste cinstea si corectitudinea celor pilosi bagati in pozitii bune sa controleze si banii tai.
Sa se uite la conturile grase nu la conturile amaritilor de pensionari care abia au bani de medicamente...
Ce vremuri...
miticaionica
rank 5
@vioslove
stai linistit ca la pensionarii amarati nu isi pierde nimeni timpul sa verifice ...ca nu are ce verifica ... da o sa se verifice transferuri de bani spre exterior si eventual veniti din exterior ...exemplu ? Bani " negri" ne impozitati proveniti din Droguri , prostitutie , jocuri de noroc etc ... sa se verifice si sa se ia masuri , impozitarea si eventual confiscarea ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor