Analiza Tradeville Piata petrolului corecteaza euforia globala (Video)

Luni, 13 Iulie 2009, ora 11:19
1786 citiri
Analiza Tradeville Piata petrolului corecteaza euforia globala (Video)

Pe parcursul primaverii, piata petrolului a beneficiat in mod notabil de corectatea excesului de pesimism care a insotit tavalugul apocaliptic al pietelor financiare internationale din a doua jumatate a anului trecut.

La mijlocul lunii iunie, insa, percepeam existenta unui nou ecart considerabil intre realitate si perceptia participantilor la piata, de aceasta data in directia euforiei globale ancorate de sperantele unui reviriment economic puternic si sustenabil. Apreciam astfel o sansa distincta ca bursele internationale de marfuri - piata petrolului, in particular - sa sufere o corectie negativa, alaturi de o reincarcare a presiunilor de vanzare pe bursele internationale de actiuni si de o apreciere a yenului japonez si a dolarului american.

Desi cotatiile au afisat o crestere remarcabila pe parcursul lunilor recente, datele fundamentale continuau sa fie indicative pentru o accelerare a declinului cererii globale, si in acelasi timp pentru un avans important al ofertei. Conform estimarilor Agentiei Internationale a Energiei, cererea globala de petrol sufera in prezent cel mai dramatic declin al perioadei care a trecut din 1981. In spatiul OECD, insa, stocurile de petrol afiseaza cele mai mari valori ale perioadei care a trecut din 1993. Stocurile americane de petrol au ajuns la maximul ultimelor doua decade. Acutizand avansul ofertei, OPEC a majorat productia in aprilie si mai.

Pe parcursul ultimelor trei saptamani, pretul futures al petrolului cu scadenta cea mai apropiata cotat la NYMEX a scazut de la $71 pe baril la sub $59 pe baril, marcand astfel un declin de peste 15%. Cu datele observabile la acest moment cred ca scaderea cotatiilor poate sa continue.

NOTA: Acest material are exclusiv un scop pur informativ, neconstituind o recomandare de a tranzactiona in oricare din pietele financiare mentionate. Tranzactiile in marja presupun riscuri financiare semnificative. Tradeville SA nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza informatiilor prezentate.

Datele utilizate pentru redactarea materialului au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu exista nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Tradeville este noul nivel Vanguard. In spatele acestei transformari a firmei de brokeraj stau 14 ani de expertiza bursiera, inovatie tehnologica, transparenta si permanenta comunicare cu clientii, concretizate prin leadership in tranzactionarea on-line in Romania.

O platforma integrata de tranzactionare si extinderea regionala in Europa de Est reprezinta oferta pe care Tradeville o face investitorilor. Ne puteti accesa la

www.tradeville.eu si, in continuare, la www.vanguard.ro.

Mihai Nichisoiu

Analist piete internationale

Tradeville S.A.

V-a placut acest material si doriti sa aflati mai multe despre pietele financiare globale?

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#analiza Tradeville, #pret petrol, #NYMEX, #OPEC , #stiri economice
Comentarii
J
JR
rank 1
Chiar plateste cineva ptr aceste "analize"?