Anca Dumitru a fost validata in functia de director general al BVB

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 15:22
1404 citiri
Anca Dumitru a fost validata in functia de director general al BVB

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a autorizat-o pe Anca Dumitru in functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), incepand cu data de 16 ianuarie, a precizat Victor Stanila, purtatorul de cuvant al CNVM.

Anca Dumitru a preluat functia de director general interimar al BVB, pe o perioada de sase luni, dupa ce Stere Farmache a anuntat pe 18 decembrie 2008 ca renunta la atributiile executive, dar ramane presedintele al Bursei de la Bucuresti. Stere Farmache s-a aflat la conducerea BVB inca de la infiintarea acesteia, in 1995.

Farmache a renuntat la sefia BVB pentru a prelua functia de prim-vicepresedinte al Alpha Bank, unde are atributii legate de trezorerie, investment banking si institutia economistului sef.

Anca Dumitru si-a inceput activitatea pe piata de capital in 1995, iar doi ani mai tarziu a devenit director general al pietei Rasdaq. Dupa fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Rasdaq, in 2005, ea a continuat sa gestioneze operatiunile aferente pietei Rasdaq.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Anca Dumitru, #director general BVB, #CNVM , #stiri economice