Ziare.com

Antibiotice Iasi si-a planificat investitii totale de peste 60 de milioane de euro pana in 2023. Producatorul de medicamente este detinut de Ministerul Sanatatii

de Teodor Serban
Sambata, 10 Aprilie 2021, ora 16:14

   

Antibiotice Iasi si-a planificat investitii totale de peste 60 de milioane de euro pana in 2023. Producatorul de medicamente este detinut de Ministerul Sanatatii
Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi (simbol bursier ATB), controlat de Ministerul Sanatatii, si-a planificat investitii totale de 310,1 milioane lei pana in 2023, din care 93,52 milioane lei in acest an. Ministerul Sanatatii ar putea incasa dividende de 1,17 milioane lei din profitul pe anul trecut al companiei.


Planul va fi supus aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor din 20 aprilie 2021.

"Din valoarea totala estimata pentru anul 2021, de 93,52 milioane lei, valoarea de 55,31 milioane lei reprezinta investitii noi, iar valoarea de 38,21 milioane lei reprezinta investitii in curs", arata planul postat pe site-ul companiei.

Compania vrea sa finalizeze in acest an o noua facilitate de productie pentru fabricarea de unguente, supozitoare si ovule, proiect demarat in 2014. O alta investitie este intr-un pilot de cercetare pentru produse farmaceutice generice injectabile, sub forma de solutii divizate in flacoane.

Valoarea estimata pentru investitii pentru anul 2022 se ridica la 105 milioane lei, iar pentru anul 2023 la 111,62 milioane lei.

"In perioada 2021-2023 a fost propusa achizitionarea de echipamente, instalatii, diverse dotari in scopul retehnologizarii in scopul retehnologizarii fluxurilor de fabricatie, cu eficienta ridicata, consumuri energetice reduse, care sa asigure realizarea unor masuri de protectie a mediului si care asigura exploatarea acestora in conditii de siguranta", se mai arata in proiect.

In anul 2020, un an afectat de pandemia cu virusul SARS COV-2, compania Antibiotice si-a dublat investitiile in cercetare de produse noi, echipamente pentru asigurarea calitatii, modernizarea tehnologiilor de fabricatie si digitalizarea activitatilor. Daca in anul 2019, valoarea investitiilor in echipamente a fost de aproximativ 7 milioane de lei, in 2020, Antibiotice a dublat aceste investitii, ajungand la peste 14 milioane lei.

Un procent de 46,5% din cifra de afaceri a companiei reprezinta exporturile. Valoarea vanzarilor pe pietele internationale in 2020 a fost de 158,3 milioane lei, in crestere cu 4% fata de 2019. Compania exporta in Europa (Danemarca, Marea Britanie, Olanda, Letonia, Lituania, Ungaria), dar si in SUA, China, Vietnam, Taiwan, Australia si Egipt.

In etapa 2020-2023, fundamentarea bugetului societatii prevede un ritm de crestere consolidata de 25%, atat a cifrei de afaceri, cat si a profitului.

Astfel, Antibiotice Iasi isi propune o cifra de afaceri de 366,5 milioane lei in acest an, care sa ajunga la 390 milioane lei anul viitor si la 425 milioane lei in 2023. Profitul net este prognozat la 28,1 milioane lei in acest an, planificat sa creasca la 29,4 milioane lei in 2022 si apoi la 31,7 milioane lei in 2023.

Pentru etapa 2024-2027, planul de administrare al societatii isi va propune un ritm de crestere de 40% pentru cifra de afaceri si de 70% pentru profit.

Antibiotice Iasi a realizat in 2020 un profit net de 26,38 milioane lei si venituri din vanzari de 340,42 milioane lei.

Din profitul net realizat in 2020, compania vrea sa le dea actionarilor dividende de 2,21 milioane lei, din care dividende de 1,17 milioane lei ar reveni Ministerului Sanatatii si 1,04 milioane lei catre persoane juridice si fizice.

Comparativ, profitul net al companiei s-a ridiat in 2019 la 30,82 milioane lei, iar veniturile din vanzari la 389,71 milioane lei.

Antibiotice Iasi are 1.400 de angajati si o capitalizare de 335,66 milioane lei. Ministerul Sanatatii detine 53,01% din actiuni, iar SIF Oltenia - 19,04%.

Compania si-a inceput activitatea in 1955 cand a produs pentru prima data penicilina in Romania si in Europa de Sud-Est. Din aprilie 1997, actiunile companiei sunt tranzactionate la Categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1988 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Antibioticele numai lucreaza.

Numarul celor care mor de la bacterii rezistente este acum mai mare decit a celor salvati de antibiotice .
Din pacate !
Bacteriile nu mai mor de la antibiotice .Se incearca carcaleti de antibiotice si totmai rar lucreaza si acelea. Medicii pareau destepti cind mergeau antibioticele . Faceau injectii pt toate si aveau o viata buna .
Nu s-a mai facut nici un antibiotic nou inca din anii 1980's . Unul nou poate ar ajuta cu rezistenta bacteriilor, dar nu este asa ceva .
Se poate lupta contra bacteriilor , dar asta nu e la nivel de medici . E treaba mult deasupra .
Antibiotice Iasi face , cred, aceleasi produse bune de bagat undeva . Si poate nici acolo .
Vind la fermieri . Animalelel simai nou si plantele sint imbalsamate cu antibiotice . Toata carnea e contaminata , apa din pinza freatica .
Fabricile de antibiotice sint institutii criminale .

 

rezuma-te la comentat despre greble

ca habar nu ai ce sunt antibioticele si ce fac.

chiar impresionante rezultatele antibiotice iasi, e bine sa mai vezi si companii de stat care au profit si sustin bugetul, nu il capuseaza ca metroul, si mai ales in moldova unde economia nu e foarte dezvoltata. le doresc succes si sa se extinda, si sunt convins ca ar beneficia de o imbunatatire a infrastructurii in moldova pentru export

O reclama !

Cred ca au trimis la ziare ceva de pomana . Ce fac ei e vax albina !
Unguente si supozitoare ?
Medicii au o obsesie cu orificiile oamenilor . Daca te duci la medic, te si cauta in gaura lui Kourus .
Pina si medicii de ochi te cauta acolo . Au adus obiceiurile din studentie in cabinetele medicale .

 

@Grebla

In pofida inapoierii in care mafia PSD a tinut Moldova,inchizand si infrastructura industriala mostenita de la regimul "socialist",Iasul a tinut sus steagul,inclusiv prin fabrica de antibiotice!
De altfel chiar orasul arata ingrijit ,cu monumente restaurate si curat!
Comentariile dvs despre ineficacitatea ,dobandita,de antibiotice fata de noile tulpini de micro-organisme sunt partial corecte dar, toata lumea continua sa se gaseasca noi formule mai eficiente!
Fabrica de "anti-biotice"Iasi este de fapt un complex de cercetare,productie de varii medicamente si o sursa importanta de export,dovada clara a calitatii produselor!
De cate ori apare un succes romanesc sunteti afectat si incercati sa-l denigrati!
Asta spune mult despre ce hram purtati si va reduce credibilitatea!Teo

 

 

Zi-ne

de pe ce maidan vii? Cei 7 ani se acasa nu mai pot fi reuperatui 😤😤


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor