Presedintele ASF, Nicu Marcu: Suntem in plin proces de definire a unei strategii nationale a pietei de capital

Duminica, 09 Mai 2021, ora 11:46
2301 citiri
Presedintele ASF, Nicu Marcu: Suntem in plin proces de definire a unei strategii nationale a pietei de capital
Piata de capital FOTO Pixabay.com

Uniunea Pietelor de Capital isi propune, la nivel european, imbunatatirea accesului la finantare al companiilor, iar Romania se afla in plin proces de definire a unei strategii nationale a pietei de capital pentru piata locala, afirma presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Nicu Marcu.

Cu ocazia sarbatoririi "Zilei Europei", Autoritatea de Supraveghere Financiara saluta efortul depus la nivel european pentru dezvoltarea pietelor financiare nebancare.

"In urma cu 71 de ani, o idee a transformat Europa. De atunci, in fiecare an, 'Ziua Europei' este un prilej de a ne reaminti care este forta proiectelor construite pe o viziune comuna. La nivel european, un astfel de demers este Uniunea Pietelor de Capital, care isi propune imbunatatirea accesului la finantare a companiilor si, pe aceasta cale, impulsionarea dezvoltariii economice prin integrarea pietelor de capital europene", a declarat presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu Marcu.

Autoritatea de Supraveghere Financiara, in colaborare cu Ministerul Finantelor, deruleaza proiectul privind "Strategia nationala pentru piata de capital", finantat din fonduri europene, avand drept consultant Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

"In ceea ce ne priveste, suntem in plin proces de definire a unei strategii nationale a pietei de capital pentru piata locala, ca parte integranta a acestui context european. Traversam o perioada plina de incercari, iar interconectarea pietelor de capital este cu siguranta una dintre solutiile pentru stabilizarea si redresarea economiilor", a mai subliniat presedintele ASF.

OCDE a publicat, recent, Raportul "OECD Capital Market Review of Romania", un prim pas in analizarea pietei de capital romanesti si in formularea unor recomandari pentru realizarea strategiei pietei de capital din Romania.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#asf, #piata de capital Romania, #stiri economice , #stiri economice