Austria: Turkmenistanul este un partener important in proiectul Nabucco

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 18:22
1097 citiri
Austria: Turkmenistanul este un partener important in proiectul Nabucco

Turkmenistanul este un partener important al Uniunii Europene pentru proiectul de gazoduct Nabucco, a subliniat marti ministrul austriac de Finante Wilhelm Molterer, dupa o reuniune cu presedintele turkmen Gurbanguli Berdimuhamedov.

"Turkmenistanul este pentru Austria si pentru Uniunea Europeana un partener important in sectorul energiei. Este cu atat mai important sa intensificam aceasta cooperare si sa includem Turkmenistanul in proiectul de gazoduct Nabucco", a subliniat Molterer intr-un comunicat, dupa o reuniune de lucru cu presedintele turkmen, informeaza AFP.

Ministrul austriac al economiei, Martin Bartenstein, care a semnat o serie de acorduri bilaterale care vizeaza sa favorizeze exporturile dintre cele doua tari, a afirmat intr-un comunicat ca "Turkmenistanul poate sa conteze pe rezervele sale importante de gaz si de petrol" pentru a avea in continuare crestere economica importanta.

Turkmenistanul va contribui "la aprovizionarea proiectului gazoductului Nabucco", care va transporta gaz intre Marea Caspica si Europa incepand din 2013, potrivit lui Bartenstein.

Acest gazoduct, cu o lungime de 3.300 de kilometri, va contribui la livrarea de gaz din Marea Caspica, inclusiv din Orientul Mijlociu, evitand teritoriul rus. Conducta va trece prin Turcia, Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria.

Lucrarile vor incepe in 2009, iar primele livrari de gaz sunt prevazute pentru 2013. Proiectul este realizat de un consortiu format din sase membri: grupul austriac OMV, cel ungar MOL, roman Transgaz, bulgar Bulgargaz, turc Botas si german RWE. Deocamdata nu exista, insa, investitori pentru finantarea proiectului, care trebuie sa transporte cel putin 30 de miliarde metri cubi pentru a fi rentabil.

Ministrul austriac de externe Ursula Plassnik a insistat intr-un comunicat, asupra faptului ca orice intensificare a cooperarii dintre Austria si Turkmenistan "este legata de asteptari foarte clare privind progresele in materie de democratie, stat de drept si drepturile omului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Ești pasionat de lumea antreprenoriatului și vrei să afli secretele succesului de la persoane din domeniu? Participa la evenimentul organizat de Ziare.com “Antreprenoriatul Profesie vs...
#nabucco, #partener, #proiect, #Austria, #Turkmenistan , #stiri economice