Autoritatile germane ancheteaza 35 de companii de utilitati

Miercuri, 05 Martie 2008, ora 14:25
678 citiri
Autoritatile germane ancheteaza 35 de companii de utilitati

Biroul Cartelului Federal din Germania a deschis, miercuri, anchete impotriva a 35 de companii suspectate de impunerea unor preturi mult prea mari la gaze naturale, continuand ancheta impotriva firmelor germane de utilitati, informeaza Reuters.

Biroul Federal al Cartelurilor, ce are sediul in orasul german Bonn, a anuntat ca a inaintat proceduri impotriva mai multor companii din Germania, ce au legatura cu grupuri energetice importante, precum E.ON., RWE, EnBW si Vattenfall Europe.

Autoritatea germana ancheteaza profiturile mari obtinute de companiile

de utilitati din taxarea excesiva a consumatortilor, dupa ce acestea au platit la randul lor taxe pentru obtinerea certificatelor ce le permit sa emita dioxid de carbon.

De asemenea, Biroul Federal al Cartelurilor urmareste cu atentie achizitiile si fuziunile din domeniul energetic.

Aceasta reglementare a sporit presiunea asupra companiilor de utilitati.

Companiile vizate inregistreaza 20% din totalul vanzarilor de pe piata gazelor naturale din Germania catre gospodarii si micile intreprinderi.

"O ancheta la nivel national a aratat ca preturile la gaze naturale variau intre 25% si 45% de la o companie la alta", conform Biroului.

"Daca privim rezultatele actuale, putem afirma ca un numar de companii au taxat preturi pentru gaze naturale la un nivel pe care nu l-ar putea impune nici in cazul in care ar functiona o competitie", potrivit sefului Biroului, Bernhard Heitzer.

Au fost studiate pretul pentru consumator, taxele pe care le pot impune companiile pentru dreptul de transport de la distribuitori la consumatori si taxele de tranzit.

"Elementele studiate reprezinta aproximativ 55% din pretul total la gazele naturale", potrivit Biroului Federal.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#ancheta, #Germania, #firme , #stiri economice