Cat timp au la dispozitie constructorii sa termine primii 63 de kilometri din Autostrada Moldovei. "Toate avizele au fost obtinute"

Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 15:34
8661 citiri
Cat timp au la dispozitie constructorii sa termine primii 63 de kilometri din Autostrada Moldovei. "Toate avizele au fost obtinute"
De-a lungul intregii autostrazi vor exista perdele forestiere FOTO Facebook/ Asociatia Pro Infrastructura

Compania de Drumuri a scos la licitatie primii 63 de kilometri din Autostrada Moldovei, sectiunea dintre Ploiesti si Buzau, iar constructorii pot depune oferte pana pe 4 august.

Valoarea estimata a contractelor este cuprinsa intre 4,3 si 5 miliarde de lei.

Sefii Companiei de Drumuri le cer constructorilor sa termine lucrarile intr-un an si opt luni.

"Incercam sa o facem buna practica, in sensul ca toate avizele au fost obtinute. La momentul adjudecarii vom avea autorizatia de construire si toate exproprierile terminate si toate descarcarile arheologice terminate. Deja s-au terminat. Exproprierile au inceput. Am identificat proprietarii. Deci totul merge bine.

Continuam si cu Buzau-Focsani, care va iesi undeva in luna august la licitatie tot la executie, iar undeva prin octombrie-noiembrie va iesi si Focsani-Bacau si spre noiembrie Bacau-Pascani, tot licitatie de executie lucrari", a declarat pentru Digi 24 Mariana Ionita, directorul general al CNAIR.

Sunt prevazute 6 noduri rutiere, 42 de poduri, pasaje, viaducte, patru parcari cu spatii de servicii, care vor avea statii de incarcare pentru vehicule electrice, si doua centre de intretinere. De-a lungul intregii autostrazi vor exista perdele forestiere.

Pana la finalul anului, sefii de la Drumuri spera sa aiba scoasa la licitatie intreaga autostrada, proiectata intre Ploiesti si Siret.

Premiera istorica: CNAIR a initiat licitatia pentru primul sector din autostrada A7. "Dupa semnarea contractului, constructorul va putea intra in teren"

A7, prima autostrada din Romania cu perdea forestiera. Proiectul va avea si statii de incarcare pentru masinile electrice

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#Autostrada Moldovei, #compania de drumuri, #licitatie , #stiri economice