Ziare.com

AVAS cere Finantelor sa despagubeasca investitorii FNI

Joi, 21 Mai 2009, ora 07:52

   

AVAS cere Finantelor sa despagubeasca investitorii FNI
Autoritatea pentru valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar putea transfera Ministerului Finantelor obligatiile de a despagubi investitorii Fondului National de Investitii(FNI), a anuntat presedintele AVAS, Mircea Ursache.

Ministerul de Finante ar putea prelua, in urma unui proiect de ordonanta de urgenta, calitatea procesuala in toate procesele si cererile aflate pe rolul instantelor judecatoresti, atat in faza de judecata, cat si de executare silita, informeaza Romania Libera.

Decizia de a prelua obligatiile este argumentata prin faptul ca, desi institutia este succesorul in obligatii al CEC Bank, totusi actionarul unic al bancii este Ministerul Finantelor.

AVAS nu a renuntat insa la creditul in valoare de 210 milioane lei, cerut de la Trezoreria statului pentru finalizarea platilor catre pagubiti, pentru care exista un proiect de lege aflat in dezbatere in Parlament.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Rambursarea imprumutului ar urma sa inceapa in aprilie 2010, iar dobanda se va plati trimestrial, incepand din iulie 2009.

Pana in prezent, AVAS a despagubit aproape jumatate (45,85%) din cererile pagubitilor FNI, fiind platite fonduri in valoare de 242.474.135,76 lei. De aceasta suma au beneficiat 10.742 investitori FNI, adica 45,85% din totalul solicitarilor de despagubire depuse.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1006 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

x

de ce nu cere avas banii lui Sorin Ovidiu Vantu petru ca el ia furat nu Ministeru (minster adica bani platiti de populatie sub forma de taxe si impozite adica plateste fieacre contribuabil) e trist!

 

N-o sa traim noi zilele in care vreun om normal....

... il va baga la curent de cateva mii de amperi pe p.orcul de tigan care a jefuit zeci de mii de oameni cu FNI-ul lui!!!

Acum vor panaramele DE STAT sa platim TOT NOI, DIN BUZUNARUL NOSTRU, "PROFITUL" NENOROCITULUI ASTUIA DE VANTU-PARTZU!!!!

Cum nu avem putere sa-i punem la zid pe jigodii, Io Sisif ii urez din suflet, pe bune, sa-si cumpere numai lumanari de inmormantare, jigodia de vantu-partzu, din banii furati de la oameni!!!!

Lumanari pentru el si pentru neamul lui!!!

Asta am ajuns, la blesteme, ca alta putere nu mai avem sa ne scuturam odata de nenorocitii care ne mananca viata si bunul trai, decent, la care am avea DREPTUL LEGITIM dupa toate legile pamantesti posibile!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor