AVAS nu mai monitorizeaza postprivatizare pentru alte patru societati comerciale

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 12:41
834 citiri
AVAS nu mai monitorizeaza postprivatizare pentru alte patru societati comerciale
Foto: Arhiva

Autoritatea pentru valorificarea Activelor Statului (AVAS) a incetat monitorizarea postprivatizare si arhivarea documentelor aferente monitorizarii postprivatizare a contractului de vanzare-cumparare de actiuni pentru inca patru societati comerciale, Romana, Metranrep, Ana Teleferic si Merkal Star.

Aceasta decizie a fost luata in urma indeplinirii obligatiilor asumate prin contractele de privatizare, se arata intr-un comunicat emis luni de AVAS.

Pentru SC Romana SA Alba Iulia, din judetul Alba, contractul de privatizare a fost incheiat in ianuarie 1999, pentru pachetul de actiuni reprezentand 73,22 % din capitalul social. Pretul pachetului de actiuni, 3.789.243 mii lei, a fost achitat integral de catre cumparator, respectiv SC Astral SA Bucuresti. Compania are ca principal obiect de activitate comertul.

SC Metranrep din Tulcea, care se ocupa cu comertul cu ridicata nespecializat, a fost privatizata prin semnarea contract de privatizare in anul 1999. AVAS a vandut 81,39% din capitalul social, iar pretul celor 24.213 actiuni, respectiv 17.895,8283 RON, a fost achitat integral.

Pentru SC Ana Teleferic din Brasov, contractul de privatizare incheiat in noiembrie 2000 a avut ca obiect vanzarea a 12,46% din capitalul social al societatii. Compania are ca obiect de activitate transportul pe cablu de persoane si marfa. Pretul actiunilor de 48.749,385 RON a fost achitat integral.

De asemenea, societatea Merkal Star SA din Constanta a fost privatizata in anul 1996. Pretul pentru pachetul de actiuni reprezentand 70% din capitalul social a fost achitat integral. Societatea, care activa in domeniul comertului exterior, a fost radiata ca urmare a fuziunii prin absorbtie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#AVAS monitorizare postprivatizare, #AVAS societati comerciale, #societati comerciale Brasov , #stiri economice