AVAS va stabili cum ii va plati pe ultimii 5.000 de pagubiti FNI

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 22:19
3241 citiri
AVAS va stabili cum ii va plati pe ultimii 5.000 de pagubiti FNI
Foto: Arhiva

Presedintele AVAS, Marius Obreja, a declarat, vineri, ca in aceasta toamna va fi emis un act normativ prin care se va putea face o predictibilitate a despagubirilor pentru cei 5.000 de pagubiti FNI care nu si-au primit banii si au de incasat 35 de milioane de lei.

Marius Obreja a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Prefectura Arad, ca au fost platiti 75 la suta din pagubitii FNI, iar 5.000 de persoane mai asteapta sa le fie restituite bani, in total 35 de milioane de lei.

Intrebat de jurnalisti cand crede ca vor putea fi facute platile, presedintele AVAS a spus ca in toamna acestui an va fi emis un act normativ prin care se va putea face o predictibilitate a despagubirilor.

"Din cauza numarului mare de cereri, AVAS a avut probleme majore in a face aceste plati ritmic . Au fost perioade in care conturile noastre au fost blocate cu titluri executorii depuse de catre pabubiti care isi asteptau restituirea sumelor. Apreciem ca undeva in aceasta toamna, pe baza unui act normativ care urmeaza sa iasa, vom putea face o predictibilitate a despagubirilor, pentru ca in momentul de fata ritmul platilor nu mai tine de noi, ci de aceste titluri executorii", a declarat presedintele AVAS.

Marius Obreja s-a aflat la Arad pentru a vizita cateva fabrici si pentru o intalnire cu oameni de afaceri locali, carora le-a prezentat "oportunitatile din portofoliul AVAS".

In aprilie anul trecut, fostul premier Emil Boc declara ca AVAS trebuie sa plateasca 100 milioane de euro ca despagubiri pentru depunatorii Fondului National de Investitii, la care se adauga noi sentinte judecatoresti privind alte plati de sute milioane euro din cauza greselilor la FNI, bani care puteau fi folositi la salarii si pensii.

In luna februarie anul trecut, Guvernul a decis ca sumele repartizate AVAS de la bugetul de stat sa nu mai poata fi executate silit pana la 31 decembrie 2013, justificand decizia prin faptul ca, la AVAS, conturile sunt blocate integral si nu pot fi efectuate niciun fel de plati, ca urmare a popririlor instituite de executorii judecatoresti in temeiul unor titluri executorii a caror valoare cumulata la 1 februarie 2011 este de 176,1 milioane lei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Avas despabubiri FNI, #FNI AVAS despabuti , #stiri economice