Baltazar: Declaratia lui Radulescu, ca euro va ajunge la 6-7 lei, este uluitoare

Luni, 28 Iunie 2010, ora 15:33
4565 citiri
Baltazar: Declaratia lui Radulescu, ca euro va ajunge la 6-7 lei, este uluitoare

Analistul economic Bogdan Baltazar a comentat despre declaratia directorului BNR, Eugen Radulescu, ca este o "fantasmagorie, o baliverna emotionla". Baltazar face referire la declaratia lui Eugen Radulescu de vineri, cand acesta declarat ca euro ar putea urca pana la 6-7 lei la curs.

"Declaratia lui Eugen Radulescu este uluitoare, este fantasmagorica, o baliverna emotionala.

Iesirea lui Radulescu este extrem de nepotrivita cu statutul sau de director al BNR. M-as fi asteptat sa fie sanctionat", a declarat Bogdan Baltazar la Realitatea Tv.

Directorul BNR Eugen Radulescu a declarat vineri ca exista riscul intreruperii acordului cu FMI, unul dintre efectele imediate fiind acela ca in viitorul foarte apropiat am putea sa cumparam un euro cu pana la 7 lei.

"Primul lucru care se va intampla este acela ca, odata cu intreruperea acordului cu FMI, cursul valutar se va duce prin balarii. Daca nu reusim sa echilibram altfel, echilibrarea se va face prin inflatie, pur si simplu. Cursul se va duce la 5-6 sau 7 lei pe euro", a spus Radulescu.

"Si marirea TVA a dus la deprecierea leului, dar cred ca declaratia lui Radulescu are un rol important si extrem de nefericit. Sper ca Guvernatorul BNR sa intervina in aceasta stangacie si sa restabileasca roulul BNR de gardian al monedei nationale", a precizat Baltazar despre motivul deprecierii bruste leului.

Desi leul s-a devalorizat in ultimul timp, Baltazar este convins ca "leul nu se va duce mai jos".

Radulescu: De ce sa-mi dau demisia? Pentru ca am o opinie?

Directorul BNR, Eugen Radulescu, a replicat luni, la Realitatea TV, dupa ce declaratiile sale au fost comentate pe larg in presa ca nu se considera vinovat de nimic.

"De ce sa-mi dau demisia, pentru ca am o opinie ca orice alt cetatean din Romania?", a declarat Radulescu. Acesta sustine ca declaratia privind cursul euro a fost "puternic contexualizata" si ca nu a fost facuta in calitate de director al BNR, ci de cetatean.

"Daca guvernul nu va adotpa masuri, daca va exista o paralizie politica, lucrurile vor deraia in continuare, atunci singura solutie era ca pierderea pe care o are bugetul o are sa se sparga in inflatie si intr-o depreciere accelerata a acursului", a declarat Radulescu.

Radulescu a adaugat ca statul roman a facut, in ultimii trei ani, cheltuieli excesive, si ca indiferent ce guvern ar veni la putere, nu ar gasi alta situatie.

Directorul BNR a spus si ca deprecierea cursului valutar de saptamana trecuta nu poate fi pusa pe seama declaratiilor sale.

"Deprecierea de vineri si de astazi nu poate fi pusa pe seama declaratiilor mele, declaratia a fost facuta chiar dupa deprecierea de vineri", sustine Radulescu.

Citește și:
Promisiunea președintelui Consiliului European privind aderarea României la Schengen, după întâlnirea de la Cotroceni cu Klaus Iohannis VIDEO
Promisiunea președintelui Consiliului European privind aderarea României la Schengen, după întâlnirea de la Cotroceni cu Klaus Iohannis VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, 27 martie, după întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, că acesta susține eforturile României privind...
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
#Baltazar Radulescu euro, #devalorizare euro Baltazar, #Baltazar Radulescu decalaratie , #stiri economice