Ziare.com

Banca centrala a Chinei ajuta economia micsorand dobanda cheie

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 13:59

   

Banca centrala a Chinei ajuta economia micsorand dobanda cheie
Banca centrala a Chinei a efectuat miercuri cea mai mare reducere a dobanzii cheie din ultimii 11 ani , oferind suport unui plan de 4.000 miliarde yuani (586 miliarde dolari) destinat sprijinirii cresterii economiei.

Astfel, dobanda de referinta pentru imprumuturile pe un an va scadea cu 1,08 puncte procentuale, la 5,58%, potrivit unui comunicat al bancii centrale chineze. Dobanda la depozitele atrase va scadea tot cu 1,08 puncte procentuale, la 2,52%. Deciziile vor intra in vigoare incepand de joi, informeaza Bloomberg.

Eforturile Chinei de a preveni o temperare a cresterii economice ar putea atenua, de asemenea, riscurile unei recesiuni mondiale. China a avut o contributie de 27% la cresterea economica globala din 2007.

"Reducerea dobanzilor este vitala", a declarat un analist din Hong Kong. "Efectul combinat al actiunilor va reda incredere investitorilor si va sprijini cresterea economica", a adaugat acesta.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Banca a redus nivelul rezervelor minime obligatorii, de la 17%, la 16%, pentru cele mai mari banci. Decizia va intra in vigoare incepand cu 5 decembrie.

Actiunile sunt orientate catre "asigurarea de lichiditati suficiente pentru sistemul bancar si promovarea cresterii stabile a imprumuturilor, astfel incat politica monetara sa joace un rol activ in sprijinirea cresterii economice", a anuntat banca in cadrul unui comunicat.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 532 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor