Ziare.com

Banca Centrala Europeana a mentinut dobanda de politica monetara la 4,25%

Joi, 04 Septembrie 2008, ora 16:26

   

Banca Centrala Europeana a mentinut dobanda de politica monetara la 4,25%
Banca Centrala Europeana a decis sa mentina dobanda de politica monetara la nivelul de 4,25%, masura fiind de natura sa combata inflatia din zona euro, informeaza Bloomberg.com.

Decizia BCE a fost anticpata de toti analistii intervievati pe marginea acestei teme de site-ul de business.

La fel ca si Banca Angliei, care a mentinut la randul ei dobanda de politica monetara la nivelul de 5%, BCE a plasat lupta impotriva inflatiei inaintea masurilor pentru evitarea unei recesiuni economice.

Statisticile publicate miercuri au indicat ca scaderea investitiilor si a consumului in zona euro au dus in al doilea trimestru la prima comprimare a economiei zonei euro de la aparitia blocului, iar datele publicate pentru vanzarile cu amanuntul din iulie si increderea in sectorul serviciilor din august semnaleaza ca problemele s-ar putea accentua.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Pe de alta parte, o ieftinire a petrolului a contribuit la o usoara temperare a inflatiei ce se accentuase pana la nivelul record de 4%, dublu fata de cel de imediat sub 2% tintit de institutia cu sediul la Frankfurt.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 593 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor