Banca Mondiala da primii bani Romaniei

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 08:01
1060 citiri
Banca Mondiala da primii bani Romaniei

Banca Mondiala a aprobat, joi, prima transa a imprumutului in valoare de 300 de milioane de euro, bani care vor ajunge in Romania si vor fi folositi la atenuarea efectelor crizei si la reluarea proceselor de crestere economica si convergenta.

"Acest imprumut sprijina implementarea programului guvernamental de consolidare a modului in care sunt gestionate cheltuielile publice, de diminuare a impactului crizei asupra cetatenilor saraci si vulnerabili, precum si de minimizare a riscurilor aferente crizei sectorului financiar national, prin abordarea vulnerabilitatilor existente si potentiale si prin consolidarea procesului de reglementare si consolidare, in vederea sustinerii pe termen lung a unui sector financiar mai rezistent, care sa functioneze mai bine", a declarat Benoit Blarel, directorul Bancii Mondiale din Romania, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Insa Romania s-a angajat sa accelereze reformele din sectorul public si sa clarifice domeniul taxelor fiscale, sa modernizeze si imbunatateasca performantele administratiei publice si sa raspunda nevoilor populatiei Romaniei, in mod special cand este vorba de cei saraci.

De asemenea, BM va oferi suport afaceristilor care incearca sa iasa din criza.

Pe de alta parte, Swati Ghosh, seful echipei care gestioneaza programul, considera ca abordarea agendei reformei structurale este foarte importanta, pentru ca intarirea rezistentei economiei la socurile crizei va sustine mai bine Romania in demersul de reluare a unei cresteri sustinute pe termen mediu, potrivit Mediafax.

"Banca Mondiala se afla intr-o postura foarte buna pentru a se implica in aceste domenii, pentru ca-si poate valorifica bogatele sale resurse de activitate analitica si se bazeaza pe un dialog continuu asupra politicilor publice", a spus Ghosh.

Creditul care va fi acordat Romaniei va avea o scadenta de 14 ani si o perioada de gratie de 13 ani si jumatate.

Imprumutul acordat Romaniei va fi orientat, la sfarsitul lunii iulie, catre trei zone, respectiv reforma sectorului public, segmentul financiar si sectorul protectiei sociale.

Astfel ca prima transa din banii de la Banca Mondiala va fi disponibila imediat dupa ratificarea de catre Parlamentul Romaniei, aflat in vacanta pana la inceputul lunii septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#imprumut Banca Mondiala, #acorda Romania, #atenua efecte criza , #stiri economice