Ziare.com

Banca Mondiala imprumuta tarilor sarace pana la 2 miliarde dolari

Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 18:25

   

Banca Mondiala imprumuta tarilor sarace pana la 2 miliarde dolari
Banca Mondiala (BM) a anuntat miercuri lansarea unei linii de creditare de urgenta, pe termen lung si fara dobanda, destinata celor mai sarace tari din lume, a carei valoare ar putea ajuge la 2 miliarde dolari.

"Facilitatea, ce reprezinta un raspuns de urgenta al Asociatiei Internationale de Dezvolatre (AID) la criza financiara, a fost aprobata marti de consiliul de administratie al Bancii Mondiale, si va permite BM sa finanteze rapid programele de securitate sociala, de infrastructura, de educatie si de sanatate", arata un comunicat al institutiei.

AID este o filiala a Bancii Mondiale ce ofera imprumuturi pentru 78 dintre cele mai sarace tari ale lumii. AID dispune de resurse de 42 miliarde dolari, potrivit BM. in anul financiar 2007-2008, incheiat la sfarsitul lunii iunie, angajamentele AID, ce constau in imprumuturi, subventii, ajutoare si garantii, ajunsesera la 11,2 miliarde dolari.

"Nu ne putem permite sa efectuam operatiunile standard. Avem nevoie de un plan de salvare a oamenilor, nu numai de salvare a sistemului financiar, si avem nevoie de o mare capacitate de reactie pentru a ne asigura ca banii ajung rapid acolo unde este cel mai necesar", a declarat presedintele BM, Robert Zoellick.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"Deja 100 milioane de persoane se confrunta cu saracia, din cauza preturilor ridicate la alimente si petrol, si estimam ca reducerea cresterii economice cu un punct procentual in tarile aflate in curs de dezvoltare va pune alte 20 milioane persoane in aceastasituatie", a adaugat Zoellick.

Potrivit BM, impactul crizei financiare asupra tarilor sarace va fi important, chiar daca "in mare parte indirect", fiind resimtit prin scaderea investitiilor, in turism, prin nivelul creditulelor disponibile, prin scaderea cursurilor valutare si prin cresterea incetinita a exporturilor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 768 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor