O importanta banca spaniola lanseaza un serviciu de tranzactionare a bitcoin pentru clientii din Elvetia

Duminica, 20 Iunie 2021, ora 09:33
2716 citiri
O importanta banca spaniola lanseaza un serviciu de tranzactionare a bitcoin pentru clientii din Elvetia
Tot mai multe banci sunt atrase de profiturile de pe piata criptomonedelor FOTO Pixabay

Banca spaniola BBVA lanseaza un serviciu de tranzctionare a bitcoin pentru clientii din Elvetia interesati de investitii in active digitale, transmite Reuters.

Banca a anuntat ca noul serviciu, care va fi inaugurat oficial pe 21 iunie, va inclue tranzactii cu bitcoin si servicii de custodie, obiectivul fiind extinderea si la alte. BBVA nu va oferi consultanta pentru aceste tipuri de investitii.

BBVA a explicat ca pe parcursul unei lansari graduale a observat "o dorinta semnificativa" a investitorilor pentru criptoactive sau active digitale, pentru a-si diversifica portofoliile, in pofida volatilitatii si riscului ridicat", a afirmat directorul general al BBVA Elvetia, Alfonso Gomez.

Initiativa vine pe fondul unui interes institutional tot mai mare pentru bitcoin. Cea mai valoroasa criptomoneda din lume este considerata de catre investitori si de catre unele companii drept o protectie fata de inflatie, in conditiile in care guvernele si bancile centrale au recurs la masuri de stimulare a redresarii economice.

El Salvador a devenit prima tara din lume care a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plata, chiar daca bancile centrale din intreaga lume au avertizat in repetate randuri ca investitorii in criptomonede trebuie sa fie gata sa-si piarda toti banii.

Economiile majore, inclusiv China si Statele Unite, au semnalat in ultimele saptamani o abordare mai dura, creand in acelasi timp planuri de dezvoltare a propriilor monede digitale ale bancilor centrale.

In luna mai, banca americana Goldman Sachs a dezvaluit detalii despre un grup de tranzactionare a criptomonedelor, potrivit unei note adresate personalului, vazuta de Reuters

BBVA a explicat ca limiteaza acest nou serviciu de criptomonede la Elvetia, deoarece tara are reglementari clare si o adoptare pe scara larga a activelor digitale.

"Extinderea serviciului la noi tari sau alte tipuri de clienti va depinde de faptul daca pietele indeplinesc conditiile adecvate in termeni de scadenta, cerere si reglementare", a aratat institutia financiara. BBVA este prezenta in Elvetia printr-o franciza detinuta integral, axata pe servicii bancare internationale.

Peste 37 de miliarde de dolari câștigate din criptomonede în 2023 la nivel mondial. Câți bani au câștigat investitorii români
Peste 37 de miliarde de dolari câștigate din criptomonede în 2023 la nivel mondial. Câți bani au câștigat investitorii români
Investitorii români au câştigat anul trecut 170 de milioane de dolari din criptomonede, ţara noastră numărându-se printre cele care au obţinut cele mai mici venituri din cripto. România...
Bitcoin a scăzut la 67.000 de dolari. Volatilitate crescută pentru cea mai puternică criptomonedă
Bitcoin a scăzut la 67.000 de dolari. Volatilitate crescută pentru cea mai puternică criptomonedă
Bitcoin şi-a demonstrat din nou volatilitatea, coborând vineri cu aproximativ 7%, de la nivelul de 72.000 de dolari atins joi la 67.000 de dolari, potrivit datelor Coin Metrics, transmite...
#Elvetia, #Spania, #Bitcoin , #stiri economice