Bancile dau in judecata bloggerii care posteaza comentarii alarmiste

Vineri, 10 Octombrie 2008, ora 11:22
1620 citiri
Bancile dau in judecata bloggerii care posteaza comentarii alarmiste

Bancile comerciale din Romania a caror reputatie si stabilitate economica este pusa la indoiala in aceasta perioada ameninta ca vor da in judecata fiecare persoana care contribuie la propagarea zvonurilor alarmiste, menite sa-i convinga pe deponenti sa-si retraga economiile din conturi.

In ultima saptamana au inceput sa circule insistent zvonuri ca un lot de patru banci ar avea probleme si ar fi in pragul falimentului. Astfel de informatii au fost inserate in comentariile articolelor financiare publicate pe internet, au fost publicate pe bloguriele cunoscute sau au fost trimise prin sms-uri.

Mesajele se refereau, in special, la o anumita banca care se clatina, argumentul suprem fiind acela ca institutia refuza sa mai onoreze retragerile mai mari de 20.000 euro.

Bancherii sunt rezervati in a da detalii despre bursa zvonurilor, insa considera ca, fiind vorba de o criza financiara globala, o decizie de retragere a banilor dintr-o banca pentru a fi plasati intr-o alta banca e un risc in plus. Dan Pascariu, presedintele Unicredit Romania, exclude posibilitatea ca bancile sa fi intrat intr-o competitie pentru clientela, deoarece sunt constiente ca va functiona un principiu al dominoului. El spune ca multi autori anonimi sunt iresponsabili, dar considera ca autoritatile trebuie sa fie atente ce spun in aceste momente, deoarece pot declansa panica, scrie Romania Libera.

Convinsi ca astfel de zvonuri pot clatina sistemul bancar, reprezentantii BNR au dat asigurari ca toate bancile din Romania sunt sigure si lichide.

Acestia incearca sa preintampine situatia cu care s-au confruntat in urma cu opt ani, in anul in care s-a prabusit cel mai mare fond de investitii din Romania, cand au aparut zvonuri insistente privind caderea Bancii Comerciale Romane.

Avand in vedere experientele anterioare, BNR a inceput ssa monitorizeze internetul pentru a depista sursa zvonurilor, mai scrie publicatia centrala publicatia centrala.

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#blogger, #Internet, #zvonuri, #banci comerciale, #trimitere in judecata , #stiri economice
Comentarii
B
Bula
rank 1
L
lacramioara
rank 1
cazare baile olanesti: www.pensiunea-ana-lacramioara.ro