Banii de la FMI ar putea intarzia pana in ianuarie 2010

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 08:44
1438 citiri
Banii de la FMI ar putea intarzia pana in ianuarie 2010

Plata salariilor si pensiilor in ultimele luni ale anului este pusa in pericol, dupa ce delegatia FMI care a discutat joi cu premierul Emil Boc a aflat ca Romania intarzie sa respecte conditiile Fondului care presupun adoptarea, pana in decembrie 2009 a bugetului pe 2010, a Legii salarizarii unitare, a Legii pensiilor si a Legii responsabilitatii fiscale.

Potrivit Gardianul, FMI a stabilit pentru aceste zile intalniri cu patidele, pentru a vedea daca exista vointa politica pentru respectarea conditionalitatilor impuse pana la finalul anului sau daca este cazul sa amane discutiile si finantarile pana in ianuarie 2010.

Tara noastra s-ar putea gasi si in situatia de a rata tinta deficitului bugetar de 7,3% din PIB, din cauza cheltuielilor mari cu personalul, sustine ministrul finantelor Gheorghe Pogea.

Veniti la solicitarea presedintelui Traian Basescu, pentru a doua revizuire a acordului incheiat in primavara acestui an, expertii Fondului au declarat ca este posibil sa fie nevoie de o noua vizita a delegatiei care sa continue negocierile dupa formarea noului Guvern.

In paralel cu intrevederile cu membrii guvernului interimar, seful misiunii Fondului in Romania, Jeffrey Franks, a inceput ieri si discutii cu liderii politici. Potrivit presedintelui PNL Crin Antonescu, pozitia institutiilor financiare internationale a vizat adoptarea bugetului pe 2010 si a legilor salarizarii si pensiilor pana in decembrie sau, in caz contrar, intreruperea finantarilor pana in ianuarie, cand se va aseza situatia politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#transa FMI Romania, #intarziere bani FMI, #acord imprumut FMI, #Jeffrey Franks , #stiri economice