Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu ar vrea o politica a sistemelor de aprovizionare cu titei la nivelul UE

Joi, 03 Martie 2011, ora 15:11
1129 citiri

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat convingerea, joi, ca o politica energetica unitara reprezinta unul dintre obiectivele majore ale politicii europene, mentionand ca, din pacate, in acest moment nu se discuta la nivelul UE si despre o politica europeana a sistemelor de aprovizionare cu titei.

"Este unul dintre obiectivele majore ale politicii europene - o politica energetica unitara. Cand ma refer la o politica energetica unitara, ma refer la cateva lucruri esentiale si anume interconectarea sistemelor energetice, interconectarea infrastructurilor de transport gaze.

Deocamdata acestea sunt cele doua mari prioritati si faptul ca ele exista s-a manifestat si luna trecuta, cand la initiativa presedintelui Barroso, s-a facut o discutie pe interconectarea nord-sud in ceea ce priveste resursele de gaze", a afirmat seful statului, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, la finalul convorbirilor oficiale cu omologul leton, Valdis Zatlers, aflat in vizita oficiala in Romania.

Traian Basescu a adaugat ca ar trebui adaugata si o a treia componenta legata de aprovizionarea cu titei. "Din pacate, in acest moment, la nivelul UE nu se discuta o politica europeana a sistemelor de aprovizionare cu titei si de transport al titeiului pe teritoriul UE. Am convingerea ca destul de repede va trebui sa adaugam si aceasta a treia componenta la un sistem energetic sigur pentru UE", a completat presedintele Basescu.

Consolidarea relatiilor bilaterale

Presedintele Traian Basescu a mai declarat ca vizita presedintelui Letoniei, Valdis Zatlers, la Bucuresti va consolida relatiile politice si economice dintre cele doua tari.

"Este prima vizita a unui presedinte leton in Romania. Este o vizita care ne onoreaza si care cu certitudine va consolida relatiile politice si, sper eu, economice intre cele doua tari. In cursul discutiilor, am abordat o paleta larga de subiecte, in mod deosebit de interes european, dar si in afara problematicii europene", a spus seful de stat roman, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, la finalul convorbirilor oficiale cu omologul sau leton.

El a precizat ca s-a discutat si despre viitorul cadru financiar al UE, cu referire la bugetul 2013-2020, dar si despre Politica Agricola Comuna si politica de coeziune.

"De asemenea, a facut obiectul discutiilor noastre politica energetica a Uniunii si vecinatatea estica. Concluziile pe aceste subiecte sunt ca Romania si Letonia au abordari foarte apropiate. Un punct de discutie a fost legat de accesul Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen si vreau sa multumesc d-lui presedinte si pentru concluziile discutiilor de azi, dar si pentru pozitia de pana acum, care sustine exact punctul de vedere romanesc ca nu se pot adauga conditionalitati suplimentare", a completat Basescu.

Seful de stat roman a discutat cu omologul leton si despre participarea in Afganistan, precum si despre situatia din Africa de Nord.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Basescu presedinte Letonia, #Basescu titei UE , #stiri economice