Berceanu: "Cu Bechtel nu exista termene"

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 16:54
1435 citiri
Berceanu: "Cu Bechtel nu exista termene"

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat incheierea protocolului pe 2009 cu Bechtel, specificand faptul ca nu poate fi vorba de termene prea bine definite, cand e vorba de aceasta companie.

"Cu Bechtel nu exista termene. Am incercat sa obtinem acest protocol, pentru ca vechiul contract nu prevedea nimic din partea lor," a declarat Berceanu, in cadrul unei conferinte de presa de miercuri.

"Protocolul prevede ca noi dam atatia bani, dar ei fac anumite lucruri la anumite termene. Vor fi finalizate lucrarile in 2009," a adaugat el, referindu-se la cei 42 de kilometri de autostrada dinspre Campia Turzii catre Gilau.

Potrivit spuselor sale, negocierile cu Bechtel au fost extrem de dificile, ministrul apeland la oficialitatile companiei din Londra si Washington pentru a ajunge la un consens.

"Am discutat si modalitati de lucru, care pana acum erau neprecizate, erau la indemana celor de la Bechtel. S-au discutat zone unde erau dispute privind calitatea lucrarilor si cine trebuie sa le refaca si pe banii cui, acolo unde sunt necorespunzatoare," a spus Berceanu. "Este un contract complicat, pe care incercam sa-l ducem decent," a adaugat el.

De asemenea, ministrul Transporturilor a anuntat ca se vor plati 50 de milioane de lei catre 10.000 de persoane fizice si juridice pentru expropierea terenurilor pe care urmeaza a se construi autostrazi.

"Un pret mediu este de 21 de lei/mp, adica cinci euro pe metru patrat. Plata catre fiecare persoana este facuta dupa o negociere, evaluarile noastre fiind mult mai mici decat se asteptau care au in posesie aceste terenuri", a spus Berceanu.

Suprafetele expropiate sunt egale cu 2,3 milioane de metri patrati, aproximativ 40 de kilometri de autostrada.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Radu Berceanu, #Bechtel, #lucrari autostrada, #expropieri terenuri , #stiri economice