Berceni, cel mai ieftin cartier bucurestean

Marti, 04 Martie 2008, ora 17:10
2930 citiri
Berceni, cel mai ieftin cartier bucurestean

Primaverii este cel mai scump cartier bucurestean, cu preturi ale locuintelor intre 3.000 si 3.500 euro/mp, la polul opus aflandu-se Berceni, cu 1.000-1.500 euro/mp, arata un studiu Coldwell Banker, citat de DailyBusiness.

Zonele clasice rezidentiale ale Capitalei - Primaverii, Kiseleff, Dorobanti, Cotroceni sau Herastrau - conduc in topul cartierelor bucurestene, cu preturi ale locuintelor cuprinse intre 2.700 si 3.600 euro pe metru patrat, in cazul locuintelor noi, si 2.600 si 3.500 euro/mp in cazul celor vechi.

Locuintele situate in nord au preturile cele mai ridicate, zonele fiind cautate mai ales pentru numeroasele facilitati pe care le prezinta: spatii verzi (Herastrau este cel mai mare parc din Bucuresti, cu o suprafata de 110 hectare), accesul mijloacelor de transport in comun precum si la zone de shopping si relaxare, mentioneaza studiul companiei de consultanta imobiliara.

Aceste zone s-au detasat ca zone preferentiale pentru clientii de top cu venituri mari si foarte mari, in timp ce zone semicentrale, cum ar fi Dristor, Obor, Iancului, Titan, Colentina, Militari sau Drumul Taberei inregistreaza o cerere foarte mare pentru cei care au venituri medii spre mari.

Daca in cazul cartierelor nordice preturile apartamentelor vechi sunt similare cu ale celor noi, in cazul unor zone mai "marginase" ale Capitalei, pretul pe metru patrat al apartamentelor vechi il poate depasi si cu 50% pe cel al locuintelor noi.

Spre exemplu, in cartierul Berceni locuintele vechi se tranzactioneaza la un pret mediu de 1.600-1.800 euro/mp, in timp ce apartamentele noi au preturi cuprinse intre 1.000 si 1.500 euro/mp, conform sursei citate.

Totusi, preturile in proiectele noi sunt de cele mai multe ori mai mari, per total, deoarece suprafetele construite sunt mai mari decat in apartamentele vechi. O alta componenta care influenteaza cresterea pretului in ansamblurile noi este interventia pe lantul de vanzare a investitorilor speculatori, care cumpara in diferite faze ale constructiei si vand in profit la finalizare.

In cartierul Drumul Taberei situatia este similara cu cea din Berceni. Apartamentele vechi au preturi cuprinse intre 1.700-1.900 euro/mp, iar cele noi, intre 1.200 si 1.500 euro/mp.

In zonele Iancului, Obor sau Stefan cel Mare preturile locuintelor vechi depasesc 2.000 euro/mp, in conditiile in care un apartament nou porneste de la 1.400 euro/mp.

Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
De trei ani, prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor. Salariile și pensiile, mai puțin. La nivelul UE, țara noastră e pe primul loc la inflație. Inclusiv comparativ cu...
#locuinte, #preturi, #cartiere, #berceni, #primaverii, #drumul taberei , #stiri economice