Boagiu despre CFR Marfa: Nu privatizam numai de dragul de a privatiza

Duminica, 05 Decembrie 2010, ora 21:39
2312 citiri
Boagiu despre CFR Marfa: Nu privatizam numai de dragul de a privatiza
Foto: arhiva

Compania CFR Marfa se va privatiza atunci cand conditiile de piata vor fi favorabile, a declarat, duminica, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, intr-o conferinta de presa.

Aceasta a explicat ca, in acord cu discutiile purtate cu FMI, s-a decis ca aceasta companie sa se privatizeze atunci cand conditiile de piata vor fi favorabile.

"Suntem intr-o perioada de criza, iar privatizarea unei societati trebuie sa aduca bani la buget. Nu privatizam de dragul de a privatiza, ci pentru a avea venituri in bugetul de stat, iar intelegerea pe care am avut-o cu FMI a fost aceea de a continua programul de restructurare la CFR Marfa, eficientizarea activitatii acesteia si pregatirea ei pentru privatizare in momentul in care piata va fi favorabila", a spus Anca Boagiu.

In ceea ce priveste restructurarea de personal in 2011 la CFR Marfa, ministrul Transporturilor nu a mentionat nici o cifra.

"Vom vedea cati oameni pleaca. Daca gandim din punct de vedere managerial si nu populist, un manager adevarat in momentul in care isi evalueaza compania isi evalueaza in primul rand costurile, veniturile, incearca sa-si diminueze pierderile si apoi discuta despre restructurarea de personal", a spus ministrul Transporturilor.

CFR Marfa a inregistrat pierderi de 147 milioane de lei in primele noua luni ale anului, datoriile societatii ajungand la 803 milioane de lei. Din total, 264,3 milioane de lei reprezinta datoria catre CFR SA pentru taxa neachitata de utilizare a infrastructurii.

Compania se afla pe lista viitoarelor privatizari ce vor fi facute de statul roman, premierul Emil Boc anuntand, la inceputul lunii noiembrie, ca procesul de privatizare cuprinde si CFR Marfa, "un demers inceput, care trebuie sa mearga mai departe".

CFR Marfa detine un parc de material rulant de peste 42.000 de vagoane si peste 900 locomotive. Societatea ocupa o cota de piata de 49,2% comparativ cu operatorii feroviari privati din Romania, apreciata in tone/km marfa transportata si, respectiv, 58% apreciata in tone/km marfa incarcata.

Cu un parc specializat de vagoane pentru transport carbune, de circa 10.000 model Eacs si 4.900 model Fals, CFR Marfa este singura companie care dispune de suficient material rulant pentru a prelua la transport productia nationala de carbune.

In primul trimestru al anului 2010, CFR Marfa a transportat 53 la suta din carbunele de pe calea ferata, restul fiind transport pe auto (2,42 la suta), fluvial (9,13 la suta), maritim (23,66 la suta) si operatori particulari feroviari (11,79 la suta).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Anca Boagiu Transporturi, #privatizare CFR Marfa , #stiri economice